Τι μπορεί να προκαλέσει ο καφές στην υγεία σου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι μπορεί να προκαλέσει ο καφές στην υγεία σου



Αν είστε από τους ανθρώπους που το πρώτο πράγμα που κάνετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε είναι να πιάσετε τον καφέ σας, ίσως να αναθεωρήσετε αυτή τη συνήθεια. Για τους λάτρείς του καφέ είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς τον πρωινό τους καφέ.

Όμως η κατανάλωση καφέ πριν το πρωινό γεύμα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία.



Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.


Εάν το πρώτο πράγμα με το οποίο καταναλώνετε το πρωί είναι ο καφές, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας κατά 50%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσετε το αγαπημένο σας ρόφημα, αλλά μπορείτε να τρώτε απλώς το πρωινό σας πρώτα και να πίνετε τον καφέ σας αργότερα.

Μπορεί να προκαλέσει κράμπες στα πόδια.



Επειδή η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες στα πόδια που μπορεί να σας κρατήσουν ξύπνιους όλη τη νύχτα.


Μπορεί να κάνει ξηρό το δέρμα σας.


Ακόμα και αν απολαμβάνετε περιστασιακά τον καφέ σας, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα σας. Για αυτό είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν πίνετε τόσα υγρά όσα χάνετε, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας, προκαλώντας ξηρότητα.

Μπορεί να νιώσετε έντονο άγχος

Όταν ξυπνάμε, η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Εάν πίνετε τον καφέ σας πριν καν φάτε πρωινό, η καφεΐνη μπορεί να συγκρουστεί με την κορτιζόλη, προκαλώντας το σώμα σας να βιώσει ακόμα περισσότερο άγχος.


Thats Life. Life as it is!