10 υπερτροφές και ροφήματα που θα σας απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 υπερτροφές και ροφήματα που θα σας απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα



Δεν έχει σημασία αν είστε υπέρβαροι ή εξαιρετικά αδύνατοι, το πιθανότερο είναι ότι έχετε λίγη κυτταρίτιδα. Είναι ένα κοινό πρόβλημα και σύμφωνα με τους ειδικούς επηρεάζει έως και το 98% των γυναικών!
Κυτταρίτιδα και διατροφή

Αν και δεν υπάρχει μία θαυματουργή θεραπεία που να εξαφανίζει γρήγορα την κυτταρίτιδα, εκτός αν λιώσετε στη γυμναστική και πάλι είναι εμφίβολο γιατί εμπλέκονται και γονιδιακοί παράγοντες, αυτά που τρώτε και πίνετε μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά λακκουβάκια, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Πιπεριές
Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Με την ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου, το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και μειώνεται η κυτταρίτιδα.

Πράσινο τσάι
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μαζί με μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και βοηθά ακόμη και στην απώλεια βάρους.
Επίσης οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι είναι αντιοξειδωτικά και βοηθούν στη μείωση της διάσπασης του κολλαγόνου.
Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από το πράσινο τσάι, αφήστε το φακελάκι σας στο νερό για πέντε λεπτά.

Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι, ειδικά το καγιεν, ενισχύει τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος, η οποία επίσης σχετίζεται με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Θεωρείται ότι η υποτονική κυκλοφορία μπορεί να παίζει ρόλο στον σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Σολομός
Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών ωμέγα-3. Τα λιπαρά αυτά έχουν δομική επίδραση και εξασφαλίζουν ρευστότητα και σταθερότητα όλων των κυτταρικών μεμβρανών στο σώμα.

Χαμομήλι
Το στρες αυξάνει την αδρεναλίνη και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό, κάτι το οποίο έχει συσχετιστεί με την επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Χαλαρώστε λοιπόν με ένα φλυτζάνι χαμομήλι, το οποίο γενικά είναι θαυματουργό ρόφημα.

Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Περιέχουν επιπρόσθετα τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη τα οποία παίζουν ρόλο στον σχηματισμό του κολλαγόνου.

Μούρα
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα και γενικά όλα τα μούρα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά “κυνηγούν” τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τις επιδράσεις των ακτίνων UV και της ρύπανσης, οι οποίες είναι γνωστό ότι καταστρέφουν το κολλαγόνο και συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των συνδετικών ιστών.

Σούπες
Ο ζωμός από κόκκαλα είναι πηγή κολλαγόνου, αν και ακόμα δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα που να συνδέει την κρεατόσουπα με μείωση του λίπους.

Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος, είναι μια πλούσια πηγή λιγνινών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι ρυθμίζουν τα επίπεδα οιστρογόνων.
Οι λιγνίνες είναι ένας τύπος φυτοοιστρογόνων, τα οποία μπορούν να ασκήσουν είτε ασθενή οιστρογόνο είτε αντι-οιστρογόνο δράση στο σώμα. Ωστόσο, ο γυναικολόγος σας ανάλογα με το ιστορικό σας θα σας ενημερώσει διεξοδικά.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.