Γλυκό στο άψε σβήσε: Χαλβάς στο τηγάνι με αλεύρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γλυκό στο άψε σβήσε: Χαλβάς στο τηγάνι με αλεύρι



Με αλεύρι, πετιμέζι, αμύγδαλα, κανέλα και παρθένο ελαιόλαδο σάς προκαλεί να τον δοκιμάσετε!

 

Υλικά

1 ποτηράκι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο (όχι γεμάτο)

1 ποτήρι του νερού πετιμέζι . Εάν δεν σας αρέσει το σκούρο χρώμα μπορούμε να βάλουμε ½ ποτήρι του νερού πετιμέζι και μισό ζάχαρη την οποία έχουμε βράσει με νερό

1 ποτήρι του νερού αλεύρι

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι του κρασιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και ανακατώνουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, μετά το πετιμέζι και τέλος τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα σκληρό μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα ή σε ένα ταψί και το στρώνουμε με μία σπάτουλα για να γίνει επίπεδο και ραντίζουμε με κανέλα. Σερβίρεται κρύο.