Στα Βασιλικά εμφανίστηκε Αρκούδα -Τι είπε ο βοσκός που την εντόπισε (ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα Βασιλικά εμφανίστηκε Αρκούδα -Τι είπε ο βοσκός που την εντόπισε (ΦΩΤΟ)Μία νεαρή αρκούδα εμφανίστηκε στα Βασιλικά, σύμφωνα με βοσκό της περιοχής.

Μάλιστα η αρκούδα δεν αποκλείεται να είναι απόγονος είτε εκείνων που είχαν εμφανιστεί πέρυσι στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, είτε της αρκούδας που περιφερόταν σε περιοχές της Θέρμης.Όπως ανέφερε ο ίδιος ο βοσκός σε αστυνομικό που βρέθηκε στην περιοχή ως περιπατητής, το άγριο ζώο το αντιλήφθηκαν τα τσομπανόσκυλά του και όταν το κύκλωσαν εκείνο σηκώθηκε στα πισινά πόδια του για να τα αντιμετωπίσει.

«Μας έφεραν κι εδώ αρκούδες! Την είδα από απόσταση σε σιταροχώραφο. Τα τσομπανόσκυλα της όρμησαν, αλλά εκείνη σηκώθηκε όρθια και τα ανάγκασε να απομακρυνθούν”, μου είπε ο τσομπάνος, αλλά ήμουν δύσπιστος. Όμως, μετά πήγα στο σημείο που μου υπέδειξε και εκεί βρήκα τα ίχνη της», ανέφερε στο kynigesia.gr ο αστυνομικός.

«Έβγαλα φωτογραφίες την πατούσα, όπως είχε αποτυπωθεί στο έδαφος. Σύγκρινα το μέγεθος με την παλάμη μου. Είναι 23,5 εκατοστά και το ίχνος ήταν 28!» επισήμανε ο ίδιος.