5 κόλπα… μετά μουσικής που θα σας βοηθήσουν. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 κόλπα… μετά μουσικής που θα σας βοηθήσουν.Η μουσική πολύ συχνά θεωρείται παγκόσμια γλώσσα. 
Είναι κάτι που σχεδόν κάθε κουλτούρα μοιράζεται και για αυτό το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να παίζουν ή να ακούν μουσική. Κι ενώ μπορεί να πιστεύετε πως η μουσική είναι μόνο για συναυλίες ή για να συνοδεύει κάποια δραστηριότητα, είναι ευεργετική για πάρα πολλούς λόγους. 

Θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε τη διάθεση σας και να διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.

Η μουσική σε κάνει πιο έξυπνο.

Αυτή είναι μια γνωστή θεωρία, και παρόλο που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο πέρασμα των χρόνων, ένα κομμάτι της είναι αλήθεια. Το να παίζεις μουσική ή να έχεις κάποιου είδους μουσική παιδεία έχει αποδειχθεί πως βοηθάει τους μαθητές να έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα μαθηματικά. 

Για εσάς που «κελαηδάτε» εκεί έξω, το να τραγουδάς ανήκει στην ίδια κατηγορία με το να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο, οπότε έχετε ακριβώς τα ίδια οφέλη. Άλλες έρευνες προσπάθησαν να βρουν αν η μουσική επηρεάζει κι άλλες μορφές ευφυίας και αν οι μουσικοί είναι γενικότερα εξυπνότεροι άνθρωποι. Η συγκεκριμένη περιοχή ερευνών είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με τέτοιες δηλώσεις.
Η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην εκγύμναση.

Όχι μόνο δίνει κίνητρο σε εκείνους που αθλούνται, αλλά έχει αποδειχθεί πως βοηθάει εκείνους που θέλουν πιο έντονες ασκήσεις. Σύμφωνα με αρκετούς, ο ιδανικός αριθμός παλμών το λεπτό είναι γύρω στους 130 πάνω κάτω. Εκείνοι που ακούν μουσική ενώ γυμνάζονται, καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και για περισσότερη ώρα. 

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να βάλεις τα αθλητικά σου, δοκίμασε να φτιάξεις μια λίστα από τραγούδια που σε ανεβάζουν. Τα αποτελέσματα της γυμναστικής θα είναι καλύτερα, χάρη στη μουσική σου.Η μουσική μπορεί να μειώσει το στρες.

Αν νιώθετε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, το να ακούσετε μουσική είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Αμέτρητες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από τις ηρεμιστικές ιδιότητες της μουσικής. 

Έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο μας αποσπά από τα προβλήματά μας, αλλά βοηθάει στο να έρθουμε σε επαφή με συναισθήματά μας που θα ήταν δύσκολο να το καταφέρουμε χωρίς αυτή. Μερικές φορές, αυτές οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τους σφυγμούς και με την πίεσή μας, ειδικά όταν ακούμε χαλαρωτική μουσική.Η μουσική κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους.

Δεν υπάρχει τίποτα βασικότερο από την ευτυχία. Η μουσική –αποδεδειγμένα- αυξάνει την ευτυχία των ανθρώπων όταν εκείνοι ακούνε ή παίζουνε κάποιο μουσικό όργανο. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη όταν ακούμε μουσική, που είναι το ίδιο χημικό που παράγουμε όταν τρώμε ή όταν κάνουμε σεξ. 

Είναι ένα εθιστικό χημικό, πράγμα που σημαίνει πως ο οργανισμός μας πάντα θα ζητάει και άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μουσική μας κάνει ευτυχισμένους τόσο συχνά. Αυτό που το κάνει πολύ ενδιαφέρον είναι το ότι η ευτυχία που προκύπτει από τη μουσική είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πράγμα που σημαίνει πως δε μπορεί να μην υπάρξει κανείς, στατιστικά μιλώντας, που να μην αντλεί την ίδια χαρά με εσένα για κάποιο είδος μουσικής.Η μουσική βοηθάει να κοιμηθείς.

Το να ακούς μουσική βοηθάει στο να κοιμηθείς και στο να μείνεις κοιμισμένος. Σύμφωνα με το BBC, αν ακούς μουσική πριν πας στο κρεβάτι θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα. Ήρεμη μουσική, κυρίως ορχηστρική, θα σε βοηθήσει να βάλεις το νου σου σε κατάσταση ύπνου και ξεκούρασης. 

Η ίδια έρευνα όπως παρουσιάστηκε από το BBC αναφέρει πως εκείνοι που άκουγαν χαλαρωτική μουσική πριν κοιμηθούν, ξεκουράστηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Επιπροσθέτως, κατάφεραν να αποδώσουν καλύτερα την ακόλουθη ημέρα. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο βραδινός ύπνος, όποτε δοκιμάστε να ακούσετε λίγη κλασσική ή τζαζ μουσική πριν ξαπλώσετε απόψε. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από το αποτέλεσμα.ogdoo.grΔεν υπάρχουν σχόλια