Καταγγελίες ότι έχουν αρπάξει πάνω από 2.000 παιδιά από την Μαριούπολη οι Ρώσοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καταγγελίες ότι έχουν αρπάξει πάνω από 2.000 παιδιά από την Μαριούπολη οι Ρώσοι




Εφιαλτικές καταγγελίες των ουκρανικών αρχών για το χάος που επικρατεί στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη και την αρπαγή παιδιών από τους Ρώσους στρατιώτες που τα μεταφέρουν σε άγνωστες τοποθεσίες στην Ρωσία.
Στην Μαριούπολη η λέξη ελπίδα αγνοείται. Οι καταγγελίες για φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού και των παραστρατιωτικών ομάδων που έχουν εισβάλει δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πάνω από 2.000 παιδιά έχουν αρπάξει Ρώσοι στρατιώτες, τα οποία επιβίβασαν σε λεωφορεία με την βία, στέλνοντας τα προς άγνωστη τοποθεσία στην Ρωσία.

Στο enikos.gr είχε μιλήσει αποκλειστικά προ ημερών η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, που καταφέρει να δραπετεύσει από την κόλαση του πολέμου ύστερα από 20 και πλέον μέρες διαβίωσης στο καταφύγιο, καταγγέλλοντας την αρπαγή πολιτών από την Μαριούπολη από άνδρες του ρωσικού στρατού, τους οποίους στέλνουν προς Ντονιέτσκ ή στην Σιβηρία.



Κάτοικοι της Μαριούπολης που έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μέσω κινητών, μεταδίδουν εικόνες φρίκης.

Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί από τις πυραυλικές επιθέσεις ενώ οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται τόσο στο κέντρο όσο και στην περιοχή του Πριμόρσκι.

Ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες από ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 50.000 νεκρούς μόνο στην Μαριούπολη. Ο αριθμός είναι τεράστιος αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί γιατί δεν μπορεί καμία ανθρωπιστική οργάνωση ή διασώστες να πλησιάσουν στην περιοχή.

Άνθρωποι θάβονται σε πρόχειρους ομαδικούς τάφους σε πλατείες, πάρκα και αυλές, υπό τον φόβο εξάπλωσης μολύνσεων.

Δεν υπάρχει ρεύμα, φαγητό, νερό. Πολλά παιδιά είναι μόνα τους στα καταφύγια αφού οι γονείς τους έχουν σκοτωθεί. Ηλικιωμένοι δεν αντέχουν από το κρύο και την έλλειψη τροφής, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή.

Υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 150.000 οι εγκλωβισμένοι που δεν μπορούν να φύγουν ούτε με τα πόδια.

Ταυτόχρονα, στην Λβιβ καταφθάνουν συνεχώς τρένα από την Ζαπορίζια με όσους έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από την Μαριούπολη. 

Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνεται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όμως είναι αδύνατο να προσεγγίσουν την Μαριούπολη. Ακόμη και το Μπερντγιάνσκ, που είναι περίπου 90χλμ δυτικά είναι δύσκολο να τον προσεγγίσει κάποιος.