Μήνυμα του Δημάρχου Θέρμης για το διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μήνυμα του Δημάρχου Θέρμης για το διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου




Μήνυμα του Δημάρχου Θέρμης 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία. Η Επανάσταση του 1821 είναι διαχρονική και επίκαιρη, πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας. Είναι ο δεσμός μας με το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, αλλά και ο φάρος που μας οδηγεί στη συνέχεια και στην εξέλιξή μας. Με πίστη στα ιδανικά των προγόνων μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Διακόσια και πλέον χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21 κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι στην Ευρώπη θα πρόβαλε ξανά το δίλημμα «Ελευθερία ή Θάνατος». Ότι σχεδόν οκτώ δεκαετίες από τον τελευταίο καταστροφικό πόλεμο που ισοπέδωσε τη Γηραιά Ήπειρο, ο εφιάλτης θα επέστρεφε.

Όσα, όμως, συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στην Ουκρανία, αποδεικνύουν ότι η ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας και της διεθνούς νομιμότητας, είναι αξίες διαχρονικές, αλλά καθόλου δεδομένες, γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αγώνας.


Οι πολίτες του δήμου Θέρμης ανέδειξαν και αυτή τη φορά το μεγαλείο της ψυχής τους. Άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που υφίστανται τα δεινά του πολέμου. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, συνέδραμαν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι εξακολουθούν να τους συνέχουν οι αξίες και τα ιδανικά, του ανθρωπισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Ελληνική Επανάσταση.

Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω την ειλικρινή μου ελπίδα για άμεση αποκατάσταση της ειρήνης. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.