Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες


Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σημαντικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. 
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ: Ο καιρός στη Θέρμη και τη γύρω περιοχή για σήμερα και τις επόμενες 4 ημέρες (Αυτόματη ενημέρωση)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανώς πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.