5 συμβουλές ανακούφισης και δροσιάς για το σκύλο σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 συμβουλές ανακούφισης και δροσιάς για το σκύλο σας



Αυτό το καλοκαίρι φρόντισε ο σκύλος σου να περάσει όσο πιο δροσερά τις καυτές μέρες της εποχής, κρατώντας τον χαρούμενο.
To καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όσο περνάνε οι μέρες αναμένεται ο υδράργυρος να ανέβει περαιτέρω. Η ζέστη, φυσικά, είναι άκρως ενοχλητική για τους ανθρώπους. Φανταστείτε πόσο περισσότερο μπορεί να είναι για τους σκύλους που δεν μπορύν να ανάψουν ένα aircondition ή να ανοίξουν ένα ανεμιστήρα για ευνόητους λόγους.

Εδώ λοιπόν, έρχεσαι εσύ. Ο ιδιοκτήτης του. Η φροντίδα του μέσα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντική. Δε χρειάζεται να πανικοβληθείς. 

Με μία σειρά από ενέργειες μπορείς να δροσίσεις τον σκύλο σου και να τον κάνεις χαρούμενος.

5 συμβουλές ανακούφισης και δροσιά για τον σκύλο σας

Απόφυγε να τον ταΐζεις ή να τον βγάζεις βόλτα τις ώρες που έχει έντονη ζέστη. Προτίμησε τις βόλτες νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ηλίου και επέλεξε σκιερά μέρη, ώστε να αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία. Ακόμα, μπορείς να του εξασφαλίσεις κατάλληλα προστατευτικά που θα τον βοηθήσουν να διατηρείται δροσερός, τόσο στις βόλτες με το αμάξι όσο και στις εξορμήσεις σας!

Μην βιαστείς να τον κουρέψεις! Αντίθετα, φρόντισε το τρίχωμά του με καλό βούρτσισμα, όσο πιο συχνά μπορείς για να φύγουν άμεσα οι νεκρές τρίχες και να αναπνεύσει το δέρμα του σκύλου!

Πρόσφερέ του μερικά παγάκια! Παίζει και ενυδατώνεται ταυτόχρονα, ενώ διασκεδάζει πάρα πολύ μασουλώντας τα, όπως ακριβώς την ίδια χρήση έχουν και διάφορα δροσιστικά παιχνίδια! Ακόμα, άλλος ένας τρόπος διασκέδασης και δροσιάς είναι να ψεκάσεις το σημείο που κάθεται ο σκύλος με νερό ή να του κάνεις ένα σύντομο ντουζ.

Το πλατσούρισμα σε μια ειδική πισίνα για σκύλους ρίχνει γρήγορα την θερμοκρασία του και φαντάζει ως ιδανική λύση, ειδικά για κάποιες ράτσες σκυλιών που ζεσταίνονται πιο εύκολα!

Μην ξεχνάς να διατηρείς το σπίτι σου δροσερό, με κλειστά παντζούρια ή κλιματιστικό ή τοποθετώντας κάτω από τον σκύλο σου ένα δροσιστικό χαλάκι που θα τον κρατάει σε μια πολύ καλή θερμοκρασία.

just4dogs