Βόρεια Εύβοια: Εννέα στους δέκα τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βόρεια Εύβοια: Εννέα στους δέκα τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους

 

Μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας η Βόρεια Εύβοια μετράει τις «πληγές» της. Ήδη ο τουρισμός έχει δεχθεί πολύ σοβαρό πλήγμα καθώς οι ακυρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ του Open TV τόσο γι’ αυτή όσο και για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν ακυρωθεί εννέα στις δέκα κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ξενοδόχων της Αιδηψού Θεόδωρο Ρουμελιώτη οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση ενώ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για να επιστρέψουν στην Εύβοια και να κάνουν τις διακοπές τους μιας και πλέον η περιοχή είναι ασφαλής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρουμελιώτης, από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες.

«Γυρνάμε τις προκαταβολές πίσω κι αυτό είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή. Καλώ τον κόσμο να έρθει πίσω. Η Αιδηψός είναι ασφαλής, οι φωτιές έχουν σβήσει, η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. Είναι στήριξη για εμάς. Κατανοώ πως ακόμα υπάρχει φόβος, αλλά ο κόσμος δείχνει συνεχώς την αλληλεγγύη του και το ίδιο θα κάνει και τώρα πιστεύω», λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά επιχειρηματίες της περιοχής έχουν ξεκινήσει καμπάνια για τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ανθρώπων που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά. Πιο συγκεκριμένα με το hastag «#Support_Tourism_VoriaEvia» καλούν τον κόσμο να επισκεφτεί την περιοχή και να μην την εγκαταλείψει. «Μια από τις σελίδες μας μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε ανάμεσα από ξενοδοχεία, studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας.

Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το μαγευτικό Πευκί, την Αιδηψό με τα ιαματικά νερά και τα Spa, τον Αγιόκαμπο, το Νέος Πύργος, τα Βασιλικά, τα Γιάλτρα, τα πανέμορφα Ήλια, τις Ροβιές και την γραφική μας Λίμνη», αναφέρουν οι επιχειρηματίες.
Όπως επισημαίνουν «επισκεφτείτε τα μοναστήρια στη Βόρεια Εύβοια, δείτε τα αξιοθέατα και τις διαδρομές, ανακαλύψτε αναμεσα από 40+ παραλίες τις καλύτερες και απολαύστε μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και studios μπορείτε να βρείτε καταλύματα σε προσφορά και σε ιδιαίτερα καλές τιμές μέσα από πακέτα διακοπών. Η Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένας ελκυστικός και προσιτός προορισμός διακοπών ιδανικός για τους νέους αλλά και για οικογένειες…στις πεντακάθαρες θάλασσες».