Πολωνία: Εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στέλεχος κορωνοϊού που μεταδίδεται σε ανθρώπους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πολωνία: Εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στέλεχος κορωνοϊού που μεταδίδεται σε ανθρώπους



Ένα στέλεχος του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στη βόρεια Πολωνία μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους και αντιστρόφως, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας.
Ο ιός βρέθηκε σε ένα εκτροφείο στην περιφέρεια Καρτούζι, στα τέλη του περασμένου μήνα. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σε βιζόν στην Πολωνία και εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη μαζική σφαγή χιλιάδων ζώων, σε μια χώρα που μετρά περισσότερα από 350 εκτροφεία.

«Τα δεδομένα που ελήφθησαν από την επιθεώρηση υγείας και η περσινή εμπειρία της Δανίας και της Ολλανδίας υποδηλώνουν σαφώς ότι και στην Πολωνία αυτός ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα βιζόν στους ανθρώπους και αντιστρόφως», ανέφερε το υπουργείο.

Στη Δανία σφαγιάστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου σχεδόν 17 εκατομμύρια βιζόν, ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αυτών των ζώων παγκοσμίως, αφού καταγράφηκαν κρούσματα σε εκατοντάδες εκτροφεία και οι αρχές εντόπισαν μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού στους ανθρώπους. Τον Αύγουστο, η Ολλανδία έκλεισε περισσότερα από 100 εκτροφεία, αφού προσβλήθηκαν από την Covid-19 πολλοί εργαζόμενοι.

Οι αρχές της Πολωνίας ανέφεραν ότι όλα τα βιζόν στο εκτροφείο του Καρτούζι θα σφαγιαστούν.


ΑΠΕ-ΜΠΕ