Νέα διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα



Με νέα διαδικτυακά σεμινάρια συνεχίζει τις βραχείες παρεμβάσεις για την υποστήριξη της οικογένειας το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα. 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης θεματικής ενότητας με τίτλο «Ζώντας με το καινούριο», ξεκινά η δεύτερη θεματική η οποία αφορά στις «Αλλαγές και προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειας».

Εδώ, γίνεται μία απόπειρα να διερευνήσουμε το πώς η νέα συνθήκη της πανδημίας του Covid-19 που έχει επηρεάσει την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τις ανάγκες μας, επιφέρει αλλαγές και νέες προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειάς μας. 

Πως διαμορφώνεται η επικοινωνία και τι χαρακτηριστικά αναδύονται, τόσο στο στενό πλαίσιο μεταξύ των μελών μιας οικογένειας όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο (συγγενείς και φίλοι). 

Τι συναισθήματα ανακινεί, τι απαιτήσεις δημιουργεί και ποιες μετακινήσεις απαιτεί όλη αυτή η αλλαγή στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τα μέλη της οικογένειάς μας; Η νέα αυτή θεματική ενότητα βραχέων παρεμβάσεων για την οικογένεια, διαρκεί τρεις δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν γονείς από τους δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη με παιδιά όλων των ηλικιών. 

Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, 5.30-7.30μμ., και συνεχίζει στις 8 και 15 Φεβρουαρίου 2021.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdu7LORPpP-leTdbSUrgu-X71fk9Yt8FAcWMPEhKdYmylVyvg/viewform?usp=sf_link

Μετά τη δήλωση συμμετοχής σας, θα αποσταλούν οι λεπτομέρειες και οι κωδικοί εισόδου στη συνάντηση. Αριθμός συμμετεχόντων: 10-18 άτομα. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Συντονίστριες αυτού του κύκλου συναντήσεων είναι οι κ.κ. Γεωργία Γκιούρκα και Λουκία Μελετίδου, Ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης.