Τελευταία Νέα:

Δε θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα


Δε θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν από κοινού ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αφορούν στην προστασία των πολιτών από τον Covid-19.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως «την απόφαση για τη λήψη αυτών των μέτρων την πήραμε πριν μέρες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και πολύ πριν τις νέες απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Τώρα, όμως, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα μας κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο όλους, γι’ αυτό οι αλλαγές που γίνονται έχουν στόχο να προφυλάξουν το μέγιστο δυνατό τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με περισσότερη ασφάλεια».


Ο κ. Ιουστίνος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής και «γι’ αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, για να την προστατέψει, για να εκτονώσει το συνωστισμό της 22ας και 23ης Αυγούστου, αλλά και για να ικανοποιήσει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ανακοινώνει πως από τις 13/8 έως τις 23/8 και από τις 06.30΄ έως τα μεσάνυχτα η Εκκλησία θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να προσκυνήσει την εικόνα Της».

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση λατρευτικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων επισυνάπτεται.

Δήμος και Μητρόπολη συνεργάζονται, ήδη, άριστα με το Α.Τ. Θερμαϊκού και τον Διοικητή, Αστυνόμο Α΄ Νικόλαο Τσώλα, ο οποίος θα φροντίσει για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας των επισκεπτών.


Υπενθυμίζεται πως οι πιστοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα μέτρα, να διατηρούν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και να φορούν απαραιτήτως μάσκα.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που βρίσκεστε εδώ σήμερα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης. Είναι γεγονός πως όσο περισσότερο εκτιθέμεθα σε κόσμο έχουμε πιο αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουμε από τον Covid-19, οπότε η παρουσία σας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Αφορμή αυτής της συνέντευξης τύπου είναι η επικοινωνία των μέτρων που έχουμε λάβει από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής πανήγυρης για την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 23/8/2020.

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κινητοποίησαν νωρίς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η απόφαση για αυτού του είδους την ενημέρωσή σας πάρθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Ιουστίνο λίγες μέρες πριν στο Δημοτικό Κατάστημα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ζωή του κάθε ανθρώπου έχει τη δική της αξία. Όμως, η ζωή δεν έχει τιμή, δεν μπορούμε, δεν πρέπει και δεν είμαστε ικανοί να την κοστολογήσουμε. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να τη σεβαστούμε και να φροντίσουμε να ικανοποιήσουμε το θρησκευτικό αίσθημα και ανάγκη του κάθε ατόμου, προστατεύοντάς την με όλους τους τρόπους και τα μέσα.


Γι’ αυτό, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση προβήκαμε σε αλλαγές, οι οποίες θα προφυλάξουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με ασφάλεια.

Σας ευχαριστώ!

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ
Γιώργος Τσαμασλής

thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια