Τελευταία Νέα:

Θέλετε να αποκοιμηθείτε σε 5 λεπτά; Σας συστήνουμε 10 τρόπους!Αν δυσκολεύεστε τη νύχτα να κοιμηθείτε, στριφογυρνάτε στο κρεβάτι, μετράτε προβατάκια, αλλά και πάλι δεν καταφέρνετε να βρεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα, υπάρχουν πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.


Υπάρχουν λύσεις για να τα καταφέρνετε να χαλαρώνετε και να κοιμάστε, είναι φυσικές πρακτικές και δουλεύουν.

Δείτε παρακάτω μερικές τέτοιες πρακτικές και θα μας θυμηθείτε:
  1. Δημιουργήστε το απόλυτο σκοτάδι, έτσι ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα για να χαμηλώσει στροφές.
  2. Αποκλείστε τους ήχους, εκτός από απαλή χαλαρωτική μουσική ή ήχους διαλογισμού.
  3. Δοκιμάστε το 4-7-8. Πάρτε αναπνοή από τη μύτη, μετρώντας ως το 4, κρατήστε την, μετρώντας ως το 7 και εκπνεύστε μετρώντας ως το 8. Με αυτόν τον «γιόγκι», τρόπο χαλάρωσης, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο οι χημικές ενώσεις της καλής διάθεσης.
  4. Χρησιμοποιήστε έλαια αρωματοθεραπείας, όπως λεβάντα, νερολί, πορτοκάλι, χαμομήλι. Αυτά επιδρούν αμέσως στο νευρικό μας σύστημα και διοχετεύουν ενδορφίνες.
  5. Φτιάξτε και απολαύστε ένα αφέψημα βοτάνων, όπως χαμομήλι και βαλεριάνα, που βοηθούν αποδεδειγμένα τον ύπνο.
  6. Κρεμάστε τις αγωνίες σας στο «αγωνιόδεντρο». Οραματιστείτε ένα αρχαίο μεγάλο δέντρο και μεταφέρετε όλες σας τις ανησυχίες στα στιβαρά κλαδιά του. Θα μείνουν εκεί όσο ξεκουράζεστε.
  7. Απολαύστε ένα μικρό σνακ, όπως μία μπανάνα, ένα μπισκότο βρώμης, μία μικρή φέτα ψωμί. Έτσι νιώσετε πλήρεις και χαλαρωμένοι.
  8. Πιέστε ελαφρά, για ένα λεπτό περίπου, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια και πάνω από τη μύτη.
  9. Εμποδίστε τις αρνητικές καταστροφολογικές σκέψεις. Επαναλάβετε με πειστικότητα στον εαυτό σας, ότι δεν είναι η στιγμή για τέτοιες σκέψεις και κάποια στιγμή το μυαλό σας θα πειθαρχήσει.
  10. Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις. Οραματιστείτε ένα σημείο χαλάρωσης, αλλά μη μείνετε μόνο στην εικόνα, βάλτε και ήχο και μυρωδιά και αφή.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια