Δήμος Θέρμης: 20 πυρκαγιές, 6 πρόστιμα και 1 σύλληψη - Προσοχή συνιστά ο Δήμος στους πολίτες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμος Θέρμης: 20 πυρκαγιές, 6 πρόστιμα και 1 σύλληψη - Προσοχή συνιστά ο Δήμος στους πολίτες


Προσοχή συνιστά ο Δήμος Θέρμης στους πολίτες όσον αφορά την πυροσβεστική διάταξη


Δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά είναι η φετινή και για την περιοχή του δήμου Θέρμης όσον αφορά τις πυρκαγιές. 

Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έως και χθες Τρίτη 2 Ιουλίου, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θέρμης εκδηλώθηκαν συνολικά 20 πυρκαγιές. 

Σημειώθηκαν σε Βασιλικά, Περιστερά, Θέρμη, Νέα Ραιδεστό, Πλαγιάρι, Καρδία, Σουρωτή και Τρίλοφο. Επίσης υπήρξαν και τέσσερα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε ΙΧ αυτοκίνητα. 

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη χθες στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού όταν στη διάρκεια γεωργικών εργασιών προκλήθηκε πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης ενώ ο υπαίτιος συνελήφθη από τους αρμόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ σε βάρος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.856 ευρώ. (Δειτε σχετικά με τη φωτιά στη Ν.Ραιδεστό εδώ)Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε έξι ακόμη περιπτώσεις σε πολίτες που ήταν υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιάς. Τρία εξ αυτών αφορούσαν πολίτες του Τριλόφου και τα υπόλοιπα περιπτώσεις σε Καρδία, Νέα Ραιδεστό και Θέρμη.

Τα πρόστιμα ανήλθαν κατά περίπτωση από 1.800 έως 3.000 ευρώ. Επίσης, σε άλλα οκτώ περιστατικά η Πυροσβεστική προέβη σε αυστηρές συστάσεις προς ιδιοκτήτες ακινήτων όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.


Στην πρόληψη αλλά και στην κατάσβεση των πυρκαγιών σημαντική είναι η συνδρομή της Αντιδημαρχίας και των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, υπάρχει καθημερινή συνεχής επιτήρηση όλων των δασικών εκτάσεων της περιοχής καθώς και άλλων περιοχών με πράσινο, όπως άλση, πάρκα κ.λπ. 

Ο δήμος διαθέτει έναν στόλο από πέντε μικρά πυροσβεστικά τύπου Navara με χωρητικότητα 550 λίτρων νερού, καθώς και δύο μεγάλα πυροσβεστικά χωρητικότητας πέντε και δέκα τόνων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης αναφέρει ότι «από την 1η Μαΐου που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος βρισκόμαστε σε καθημερινή εγρήγορση, επιτηρώντας όλες τις περιοχές του δήμου Θέρμης όπου υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί 20 τέτοια περιστατικά τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των εθελοντών μας και στην αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής με την οποία συνεργαζόμαστε άψογα. 

Ως δήμος ζητούμε από τους πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπει η πυροσβεστική διάταξη».