Μουσικοχορευτική παράσταση ”ΘΕΛΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ” από το ΚΔΑΠμεΑ “αγκαλιά – Ζω” την Παρασκευή 7 Ιουνίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μουσικοχορευτική παράσταση ”ΘΕΛΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ” από το ΚΔΑΠμεΑ “αγκαλιά – Ζω” την Παρασκευή 7 ΙουνίουΠρόσκληση στην μουσικοχορευτική παράσταση "ΘΕΛΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ"


Σας προσκαλούμε στην μουσικοχορευτική παράσταση "ΘΕΛΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ" που παρουσιάζουν τα Άτομα με Αναπηρία του ΚΔΑΠμεΑ αγκαλιά-ζω Δήμου Θέρμης, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Αν τα αγάλματα μιλούν ή θρηνούν μπορούμε να τα ακούσουμε; 
Τα αισθανόμαστε; 
Τα διεκδικούμε; 

Η ανθρώπινη σκέψη που κρύβεται πίσω από τα δημιουργήματα αυτά της Τέχνης διεκδικεί την αναγνώρισή τους ως στοιχείο του μεγαλείου του παρελθόντος αλλά και τη συνέχειά τους, ως στοιχείο της διαχρονικότητάς τους. Και ναι, τα ακούμε, και ναι, τα αισθανόμαστε και ναι, τα διεκδικούμε! Γιατί απλά η σχέση Έθνους και Αρχαιοτήτων είναι πάντα οικογενειακή. 

Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης η θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «αγκαλιά-ζω» υψώνει τη φωνή της με τη φωνή όλων όσων ζητούν τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων που έχουν λεηλατηθεί και βέβαια της Καρυάτιδας, που περιμένει καρτερικά την επανένωση με τις αδερφές της. 

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι η ηθική δύναμη που τα καλεί πίσω. Ο χρόνος ελπίζουμε να δοκιμάσει λίγο ακόμα την υπομονή μας. Μέχρι να τα λούσει ολοκληρωτικά το Φως.