Καρδία: Ο περίπατος των γνώσεων από την "Ομάδα Δράσεων Κατοίκων" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καρδία: Ο περίπατος των γνώσεων από την "Ομάδα Δράσεων Κατοίκων"



//Ανακοίνωση ομάδας "Δράσεις κατοίκων Καρδίας"

Ο χθεσινός, απογευματινός μας περίπατος θα μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη όσων τον έζησαν. Θα μείνει ανεξίτηλη η ιστορική του αναδρομή που πήρε σάρκα και οστά χάρη σε παλαιούς και νέους κατοίκους της Καρδίας.

Μάθαμε για τον τόπο μας, ανακαλύψαμε την ιστορία μας.
Μέσα από τη γνήσια και καρδιακή αφήγηση των παλαιών κατοίκων, οι οποίοι με βαθιά συγκίνηση μοιράστηκαν με όλους μας τα βιώματα και τις αναμνήσεις τους, γίναμε μέτοχοι σε εικόνες και παραστάσεις πρωτόγνωρες για εμάς.

Η επαγγελματίας ξεναγός μας, απόλυτα οργανωμένη, με γνώσεις και φωτογραφικό υλικό για κάθε μέρος που επισκεπτόμασταν, είχε τον συντονισμό και μας ενημέρωνε με κάθε λεπτομέρεια.

Πάντα, δίνοντας τον λόγο στους κατοίκους ώστε με τη σειρά να αφηγηθούν τις μνήμες τους, τις παιδικές τους περιπέτειες , τους χορούς και τα γλέντια, όλη τη ζωή τους στην Καρδία μας.
  • Τα κειμήλια που παρουσίασε ο π. Νικόδημος στην εκκλησία 
  • οι περιγραφές για τα 6 καφενεία του χωριού
  • το μνημείο του "άγνωστου τουρίστα"
  • τα πηγάδια
  • ο αλευρόμυλος
  • η ιστορία του "Ευμένη"
  • οι αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα ονόματα των ηρώων που είναι γραμμένα στο μνημείο της κεντρικής πλατείας και πολλά ακόμη είναι κάποιες μόνο από τις εικόνες που κρατήσαμε στο μυαλό και στην καρδιά μας επιστρέφοντας στα σπίτια μας.
Κλείσαμε τον περίπατό μας με μια ιδιαίτερη συνάντηση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου δοκιμάζοντας παραδοσιακές πίτες και γλυκά από τις γυναίκες του χωριού μας, αναστοχαστήκαμε τις ιστορικές μνήμες.

Η συνεργασία και δράση αυτή του Συλλόγου Δράσεων Κατοίκων με την Ομάδα Αγάπης της ενορίας μας μας έκανε να νιώσουμε πόσο ουσιαστική προτεραιότητα έχει το δίκτυο πολιτισμού του χωριού μας, όταν έχει τη συμμετοχή όλων μας.

Το διαμαντάκι της Θέρμης, όπως αναφέρεται το χωριό μας, η Καρδία μας, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει - ας μην χάσουμε στιγμή από όσα ακολουθούν!