Οργανώνουμε τα ράφια με τα καλλυντικά μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οργανώνουμε τα ράφια με τα καλλυντικά μας




Όλα τα βήματα για να κάνουμε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στα καλλυντικά μας και να οργανώσουμε το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα περιποίησης για τη νέα σεζόν.Τακτοποιώντας εύκολα και γρήγορα τα καλλυντικά μας έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τη συστηματική φροντίδα που θα ακολουθήσουμε τη νέα σεζόν.



Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα για να κάνουμε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και να οργανώσουμε την περιποίησή μας για τη νέα σεζόν.

# 1

Βγάζουμε όλα τα καλλυντικά από τους χώρους αποθήκευσης (ράφια, ντουλάπια, νεσεσέρ κ.ο.κ.). Τα απλώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια, π.χ. στο κρεβάτι ή στο καθαρό πάτωμα.

#2

Στη συνέχεια τα χωρίζουμε σε κατηγορίες και υποκατηγορίες ανάλογα με το είδος τους. Π.χ. skincare (καθαριστικά, απολεπιστικά, οροί, κρέμες), μακιγιάζ (μέικ απ, πούδρες, σκιές, κραγιόν), σώμα και μαλλιά. Το άπλωμα και η κατηγοριοποίησή τους θα διευκολύνει το επόμενο βήμα της οργάνωσης.

#3

Αποφασίζουμε ποια καλλυντικά κρατάμε και ποια πετάμε. Καθώς τα έχουμε απλωμένα μπροστά μας, είναι εύκολο να τα δοκιμάσουμε ένα-ένα και να διαπιστώσουμε αφενός αν έχουν λήξει και αφετέρου πόσα πραγματικά χρειαζόμαστε (π.χ. όντως θέλουμε εκείνο το μισοτελειωμένο κραγιόν που έχουμε χρόνια να χρησιμοποιήσουμε;).

#4

Δημιουργούμε τους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους. Αφού κάναμε την απαραίτητη διαλογή, ξέρουμε ακριβώς τον όγκο και τον αριθμό των καλλυντικών μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε πώς θα τα αποθηκεύσουμε.

Πριν τα τοποθετήσουμε στη θέση τους φροντίζουμε να έχουμε καθαρίσει και απολυμάνει καλά τις επιφάνειες. Επίσης πλένουμε τα νεσεσέρ μας αλλά και τα σύνεργα του μακιγιάζ.

Προσοχή: Οι αποθηκευτικοί μας χώροι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από υγρασία, ώστε τα καλλυντικά μας να είναι σωστά προστατευμένα και να μην κινδυνεύουν να αλλοιωθούν.

Extra tip: Αν δε διαθέτουμε αρκετά συρτάρια ή ράφια, αγοράζουμε διαφανή πλαστικά κουτιά, θήκες από πλεξιγκλάς και νεσεσέρ που θα μας διευκολύνουν στο να διατηρούμε μία τάξη.

#5

Τοποθετούμε ένα – ένα τα καλλυντικά μας σε ξεχωριστά σημεία ανάλογα με τον ρόλο που επιτελούν. Το ζητούμενο είναι να τα οργανώσουμε έτσι ώστε να τα βλέπουμε.

Οσον αφορά στο μακιγιάζ, τοποθετούμε ιδανικά μπροστά στον καθρέφτη που μακιγιαριζόμαστε διαφανείς θήκες από πλέξιγκλας για τα κραγιόν, τα βερνίκια, τα πινέλα και τα υπόλοιπα σύνεργα του μακιγιάζ.

#6

Τέλος, ξεχωρίζουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συνέχεια και τα τοποθετούμε πιο μπροστά από τα υπόλοιπα ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση.

Vita.gr