Τα Βασιλικά τίμησαν τον Πολιούχο τους Αγιο Γεώργιο - Το μοναδικό τελετουργικό του "Ξεθρονιάσματος" - Φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα Βασιλικά τίμησαν τον Πολιούχο τους Αγιο Γεώργιο - Το μοναδικό τελετουργικό του "Ξεθρονιάσματος" - Φωτογραφίες


Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας οι Βασιλικιώτες τίμησαν και εφέτος τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο.
Σε μια μοναδική στην Ελλάδα τελετουργία που κρατά εδώ και χρόνια, η εικόνα του Πολιούχου μετά από 15 ημέρες αφότου ήταν τοποθετημένη στο κέντρο του Ιερού Ναού επανατοποθετείται στην αρχική της θέση μετά από τη λιτάνευσή της.

Εχθές το απόγευμα, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό τον οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου και αρχές του τόπου, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στην Κοινότητα συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Θέρμης. Στη συνέχεια η εικόνα βασταζόμενη από νέους Βασιλικιώτες υψώθηκε μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας αφήνοντας τους πιστούς να τη χαιρετούν περνώντας από κάτω.

Κατόπιν, η εικόνα τοποθετήθηκε στη θέση της στον γυναικωνίτη της εκκλησίας δίπλα σ' αυτή της Παναγίας μέχρι την επόμενη εορτή του Αγίου του χρόνου.

Ο εορτασμός της ημέρας ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Κοινότητας με το καλωσόρισμα της προέδρου κ. Όλγας Γιαννιού,  την αφήγηση του ιστορικού του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, απαγγελία ποιήματος και χορευτικών από τα παιδικά τμήματα του τοπικού Συλλόγου ΛΑΧΟΣΥΒΑ.

Η THERMISnews.gr ήταν εκεί και παραθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό: