Στα «ροζ» ντύνεται η Νέα Παραλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα «ροζ» ντύνεται η Νέα Παραλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούΜε σύνθημα «Μαζί για την ελπίδα», ξεκινά στις 26 Μαΐου (ώρα 17:00 από το Άγαλμα του Αλέξανδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης) η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Η εκστρατεία που έχει τον τίτλο Pink Together αποτελεί τη συνέχεια της διοργάνωσης Sail for Pink που έκλεισε τον κύκλο της μετά από 10 χρόνια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακούλα Δερεκενάρη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα. «Ο λόγος της ύπαρξης του Συλλόγου μας είναι να στηρίξουμε την γυναίκα που νοσεί ή νόσησε καθώς και την οικογένειά της. Ενας δεύτερος πυλώνας του Συλλόγου είναι να διαδοθεί η αξία της πρόληψης. 

Όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε. Ολοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας. Ο καρκίνος του μαστού είναι σχεδόν 100% ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στόχο να μη βρεθεί καμία γυναίκα που να πει δεν άκουσα, δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω. Ο ρόλος μας είναι αυτός και η κορύφωση όλων των δράσεων της πρόληψης είναι οι δράσεις μας στα δέκα χρόνια του Sail for Pink και τώρα στο Pink Together» σημείωσε η κ. Δερεκενάρη.

«Ο καρκίνος είναι μάστιγα της εποχής. Δεν είναι όμως ανίκητος. Η μάχη με την ασθένεια είναι διαρκής αλλά όχι μοναδική. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών, αγκαλιάζοντας και συνδράμοντας στο δύσκολο ταξίδι προς τη θεραπεία» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, σε μήνυμά του το οποίο ανέγνωσε η συνεργάτιδά του Μαριάννα-Μαρία Βαραδίνη.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Pink Together την Κυριακή 26 Μαΐου η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα γίνει «ροζ». Σημαντική δράση της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν με τη συνεργασία εξειδικευμένων σε θέματα μαστού ιατρών, από τη Β' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ του Ιπποκρατείου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για δωρεάν υπέρηχο μαστού από την ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Μαλανδρή. 

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφίες σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω έλεγχος. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου σε συνεργασία με το Θεαγένειο, δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας, τον ΕΟΜ και τον Πανελλήνιο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών καθώς και σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από τον Σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας μεταξύ άλλων θα δοθεί σε παιδιά η δυνατότητα να δημιουργήσουν επιδαπέδια κολάζ, να κάνουν face painting, να παρακολουθήσουν δημιουργικό εργαστήρι κηπουρικής καθώς και ένα πρόγραμμα ήπιας και μέτριας άσκησης. Στο food corner η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος-Σωματείο Θεσσαλονίκης θα φτιάχνει κουλούρια Θεσσαλονίκης ενώ η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάοδς θα ετοιμάσει ένα μοναδικό μπισκοτο-γλύκισμα στο σχήμα της ροζ κορδέλας του καρκίνου του μαστού. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί το Pink Cocktail Party, στο Privee Rest(Λεωφόρς Νίκης 45Β).