Στα κόκκινα ο Λευκός Πύργος αύριο 8 Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα κόκκινα ο Λευκός Πύργος αύριο 8 Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ) τιμά την 8η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) και προχωρά στην φωταγώγηση του Λευκού Πύργου.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 από τις 8.30 έως τις 23.00 το σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθεί σε κόκκινη απόχρωση, ενώ παράλληλα μέλη του συλλόγου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας – TIF με τίτλο «Bring Thal to Light». Σε πολλές από τις 65 χώρες - Μέλη της ΔΟΘ θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα κτίρια και μνημεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο..


Κρίκος αυτής της σημαντικής αλυσίδας και της συλλογικής προσπάθειας είναι ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας ο οποίος από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμα πως τα άτομα με θαλασσαιμία μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, προωθώντας παράλληλα την ίση πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Ο όρος θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία (γνωστή παλαιότερα ως αναιμία του Cooley) αναφέρεται σε μια ομάδα γενετικών αιματολογικών διαταραχών που επηρεάζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος. Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο.