Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει το MyCar για πληρωμή με τον μήνα – Αναλυτικά η διαδικασία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει το MyCar για πληρωμή με τον μήνα – Αναλυτικά η διαδικασίαΤέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για όσους κινούν το όχημά τους, ενώ το έχουν δηλώσει σε ακινησία

Όσοι κάτοχοι οχημάτων τα έχουν θέσει σε ακινησία, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τα τέλη με τον μήνα. Αυτοί λοιπόν που επιθυμούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, μπορούν να το πράξουν αλλά όχι για διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, με το ύψος των τελών κυκλοφορίας να υπολογίζεται αναλογικά με βάση το χρονικό διάστημα επανακυκλοφορίας.

Η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, όπως προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1η Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών ανά μήνα. Ασφαλώς όμως ισχύει ως έχει το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος κινεί το όχημά του, ενώ το έχει δηλώσει σε ακινησία. Και είναι ένα πρόστιμο ύψος 10.000 ευρώ, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παράβαση».

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πριν το Πάσχα δηλαδή να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μέηνες του χρόνου θέλουν.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.

Αν δεν έχεις ασφάλεια δεν γίνεται άρση ακινησίας

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος και εφόσον το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα. Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορεί να επανατοποθετήσει τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του και να το κυκλοφορήσει