Η Σαντορίνη της Κίνας: Ένα πιστό αντίγραφο του ελληνικού νησιού έχει γίνει η νέα ατραξιόν της Ασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Σαντορίνη της Κίνας: Ένα πιστό αντίγραφο του ελληνικού νησιού έχει γίνει η νέα ατραξιόν της ΑσίαςΟι Κινέζοι φαίνεται πως λατρεύουν τη Σαντορίνη, γι’ αυτό και αποφάσισαν να χτίσουν ένα πιστό αντίγραφο του ελληνικού νησιού στη χώρα τους.


Μπορεί η καλοκαιρινή σεζόν για τα ελληνικά νησιά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημα, ωστόσο οι προετοιμασίες των ανθρώπων που θα εργάζονται εκεί έχουν ήδη αρχίσει. 

Για ακόμη μια χρονιά η Μύκονος και η Σαντορίνη ετοιμάζονται να υποδεχθούν μέσα στους επόμενους μήνες εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό, οι οποίοι ανυπομονούν να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου, να γευτούν ντόπιες συνταγές και να κάνουν βουτιές σε καταγάλανα νερά. 

Σίγουρα, ανάμεσα στους τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας θα βρίσκονται και αρκετοί Κινέζοι, οι οποίοι φαίνεται πως λατρεύουν τα νησιά των Κυκλάδων και ειδικά τη Σαντορίνη.

Μάλιστα, είναι τέτοια η αγάπη των Κινέζων για το συγκεκριμένο νησί που αποφάσισαν πως πρέπει να το «πάρουν» και στη χώρα τους. Ή τουλάχιστον να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο του, προκειμένου να μπορούν να το θαυμάσουν και όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι την Ελλάδα. Έτσι, στην περιοχή Νταλί στην επαρχία Γιουνάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας δημιουργήθηκε μια νέα Σαντορίνη.


Εκμεταλλευόμενοι την πλαγιά του βουνού Cangshan που έχει θέα τη λίμνη Erhai, έχτισαν μια πόλη που μοιάζει με την Οία της Σαντορίνης, όπως ακριβώς τη βλέπουμε στις καρτ ποστάλ του νησιού. Όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή έχουν το γνωστό κυκλαδίτικο στιλ, είναι λευκά με μπλε παράθυρα, ενώ υπάρχουν και μικρά πλακόστρωτα δρομάκια που μπορούν οι τουρίστες να περπατήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες.

Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός πως ακόμη και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, μοιάζουν αρκετά με αυτές της κανονικής Σαντορίνης, αφού επικρατεί συνήθως ηλιοφάνεια, αλλά και ισχυροί άνεμοι όσο ανεβαίνεις στην πλαγιά. Φυσικά, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα έχει γίνει η νέα ατραξιόν της Ασίας, με πολλούς πλέον να την επιλέγουν για να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους.