Δήμος Θέρμης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εργαστήριο με θέμα "Διαχείριση Εργασιακού Άγχους" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμος Θέρμης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εργαστήριο με θέμα "Διαχείριση Εργασιακού Άγχους"


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Την Τρίτη 06/02/2024 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υλοποίησαν επιτυχώς εργαστήριο με αντικείμενο τη "Διαχείριση εργασιακού άγχους". 

Το δια ζώσης εργαστήριο παρακολούθησαν 25 άτομα, εργαζόμενοι που βιώνουν άγχος λόγω ποικίλων δυσκολιών που σχετίζονται με το εργασιακό τους περιβάλλον, καθώς και άνεργοι που προσπαθούν να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

Μέσω του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες κατάφεραν να εντοπίσουν τις αγχογόνες καταστάσεις, τα συμπτώματα του άγχους σε ψυχοσωματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς και τις επιπτώσεις του σε όλους τους τομείς της ζωής του. 

Επίσης, προσπάθησαν να κατανοήσουν, αλλά κυρίως να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους που προτάθηκαν σε επίπεδο σωματικών συμπτωμάτων, σκέψεων και συμπεριφορών.



Οι εισηγήτριες του εργαστηρίου ήταν η κυρία Ιωάννα Δενδρή, Ψυχολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και η κυρία Εβίνα Εγγλέζου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας- Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. 

Το Ινστιτούτο της Γ.Σ.Ε.Ε. είναι ένας φορέας με μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα έρευνας, συμβουλευτικής, κατάρτισης, εκπαίδευσης και απασχόλησης.