Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται επειδή πέφτει Μεγάλη Τετάρτη - Δείτε για πότε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται επειδή πέφτει Μεγάλη Τετάρτη - Δείτε για πότεΣήμερα αναμένεται η υπουργική απόφαση για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς - Η 1η Μαϊου φέτος πέφτει Μεγάλη Τετάρτη


Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, ανέφερε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην οποία συνταξιούχοι θα μπορούν να δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου το μόνο που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΕΦΚΑ ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ήταν μέχρι σήμερα.

Σήμερα, όπως είπε η υπουργός Εργασίας, υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, μόνον το 36% το δηλώνουν. «Θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα» υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου.