Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ο πρώτος ουρανοξύστης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ο πρώτος ουρανοξύστης


Από εταιρία συμφερόντων του μεγαλοξενοδόχου Σταύρου Ανδρεάδη


Με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά η ωρίμανση όλων των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως οι οικοδομικές άδειες, για την ανάπτυξη του πρώτου ουρανοξύστη στη Θεσσαλονίκη από εταιρία συμφερόντων του μεγαλοξενοδόχου Σταύρου Ανδρεάδη.

Ο επιχειρηματίας έχει ήδη εξασφαλίσει την πολεοδόμηση της περιοχής με ειδικό σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης της στρατηγικής επένδυσης. Πρόκειται για επένδυση που πραγματοποιείται με φορέα τη Στάντα Α.Ε. και είναι γνωστή στη συμπρωτεύουσα, και ειδικά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ως ανάπλαση των Κεραμείων Αλλατίνη. Το βασικό κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό στοιχείο της ανάπτυξης είναι η ανέγερση αρχικά ενός ουρανοξύστη 100 μέτρων, ενώ το σχέδιο προβλέπει μεσοπρόθεσμα την ανέγερση ακόμα ένα.

Για την αδειοδότηση απαιτήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και η έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ δρομολογούνται η ανάπτυξη ενός υπερτοπικής εμβέλειας αστικού πάρκου αναψυχής και η ανάδειξη των διατηρητέων κτισμάτων της πρώην κεραμοποιίας. Με βάση όσα αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα, οι αρχιτεκτονικές λύσεις ανέγερσης του ψηλού κτιρίου θα προσλάβουν χαρακτήρα τοποσήμου.

Προβλέπονται ασφαλώς αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στα νέα κτίρια που θα κατασκευαστούν στο ακίνητο. Το project έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέλη του προηγούμενου έτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τους χώρους του Κεραμοποιείου Αλλατίνη, όπου πρόκειται να υλοποιηθεί η επένδυση του Σταύρου Ανδρεάδη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον επιχειρηματία για τα σχέδια αξιοποίησης της έκτασης των 80 στρεμμάτων, τα οποία όταν υλοποιηθούν υπόσχονται να αναδείξουν τη βιομηχανική κληρονομιά των κεραμείων και να μετατρέψουν την έκταση σε
ένα μεγάλο αστικό πάρκο, στο οποίο ωστόσο προβλέπονται και εμπορικές
χρήσεις.

newsbreak.gr