Γιατί η Revolut το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να υπενθυμίζει τους χρήστες να συμπληρώσουν το ΑΦΜ τους; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί η Revolut το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να υπενθυμίζει τους χρήστες να συμπληρώσουν το ΑΦΜ τους;


H Revolut το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να υπενθυμίζει τους χρήστες να συμπληρώσουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου. 


Η αλήθεια είναι πως αν σου βγάζει τέτοια ειδοποίηση θα πρέπει άμεσα να προβείς στην καταχώρηση του αριθμού, καθώς κινδυνεύεις με άμεσο μπλοκάρισμα του λογαριασμού.

Όπως εξηγεί σε επίσημο έγγραφο υποστήριξης, η Revolut, σαν οικονομικός οργανισμός που είναι, απαιτείται από το νόμο να συλλέγει την φορολογική κατοικία κάθε χρήστη. 

 Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι συναλλαγές που κάνεις μέσω της Revolut δεν λογίζονται στο αφορολόγητο και δεν φαίνονται στην εφορία της χώρας μας. Καλείσαι εσύ ο ίδιος να συμπληρώσεις το αντίστοιχο πεδίο της φορολογικής με τις Δαπάνες, αν θέλεις να μετρήσουν και αυτές στο αφορολόγητο όριο.


Παραθέτουμε και το σχετικό απόσπασμα της Revolut

Είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα υπόλοιπα των λογαριασμών στο τέλος του έτους ή να παρέχουμε πληροφορίες κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορολογικών αρχών για κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιούμαστε ως τράπεζα.

Δεν μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας σε αυτοματοποιημένη βάση ή απευθείας με τις φορολογικές αρχές άλλων χωρών – η αρμόδια φορολογική αρχή είναι υπεύθυνη για τη συλλογή και την αποστολή τους σε άλλες τοπικές αρχές σύμφωνα με το Πρότυπο για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, το οποίο αναπτύχθηκε από τον ΟΟΣΑ και αντιπροσωπεύει τη διεθνή συναίνεση για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών για φορολογικούς σκοπούς, σε αμοιβαία βάση.