Το κόλπο για να βάλεις εύκολα και γρήγορα τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το κόλπο για να βάλεις εύκολα και γρήγορα τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο


Η τοποθέτηση των αλυσίδων στους κινητήριους τροχούς ενός αυτοκινήτου αποτελεί έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τους οδηγούς και ειδικότερα σε εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.


Η υποχρεωτική παρουσία των αλυσίδων στα οχήματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεν λύνει πλήρως το πρόβλημα που προκύπτει κάθε φορά που οι πρώτες νυφάδες χιονιού κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας.


Η συμβουλή

Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία των οδηγών δεν είναι εξοικειωμένη με τη χρήση τους και ειδικότερα με τη διαδικασία της τοποθέτησής τους.

Η συμβουλή που ενδεχομένως να έχετε ακούσει ήδη είναι να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή-πρόβα, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες και όχι με την πίεση του χρόνου και το άγχος που δημιουργεί μια έκτακτη κατάσταση.

Ακόμα και αυτό ωστόσο ενδεχομένως να μην είναι αρκετό ώστε να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση την κρίσιμη στιγμή, όταν δηλαδή αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στο χιόνι και τον πάγο και η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απολύτως απαραίτητη.

Ένα άγνωστο στους περισσότερους κόλπο μπορεί να δώσει τη λύση και να κάνει τη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης των αλυσίδων.


Η διαδικασία

Το μόνο που προϋποθέτει το συγκεκριμένο τρικ είναι η ύπαρξη ενός ξύλου, σε τετράγωνη-συμπαγή μορφή, στο οποίο να μπορεί να ανέβει ο τροχός. Ανεβάζοντας τον τροχό στο ξύλο, τότε αυτομάτως δημιουργείται ένα κενό ανάμεσα στο οδόστρωμα και το ελαστικό, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση σε όλη σχεδόν την επιφάνειά του.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μας λύσει τα χέρια και να απλοποιήσει τη διαδικασία τοποθέτησης ή αφαίρεσης των αλυσίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό.

Για παράδειγμα, η χρήση γαντιών εργασίας θα μπορούσε να κάνει την όλη διαδικασία σαφώς πιο ανώδυνη, καθώς σε χαμηλές θερμοκρασίες τα απροστάτευτα χέρια είναι πολύ πιθανόν να κινδυνεύσουν με κάποιον τραυματισμό.

carandmotor.gr