Η Microsoft αλλάζει τα πληκτρολόγια για πρώτη φορά από το 1994 – Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες συσκευές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Microsoft αλλάζει τα πληκτρολόγια για πρώτη φορά από το 1994 – Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες συσκευέςΜία νέα προσθήκη στο πληκτρολόγιο των Windows φέρνει η Microsoft για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) Copilot, με τις πρώτες συσκευές που θα διαθέτουν το νέο πλήκτρο να είναι διαθέσιμες αυτόν τον μήνα.

Το πλήκτρο Copilot, το οποίο θα βρίσκεται στα δεξιά του space bar, είναι η πρώτη αλλαγή στη διάταξη του πληκτρολογίου των Windows από τότε που η Microsoft πρόσθεσε το πλήκτρο Windows/Start το 1994, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι υπεύθυνοι hardware της Microsoft θα παρουσιάσουν υπολογιστές Windows 11 με το πλήκτρο Copilot τις επόμενες ημέρες στο τεχνολογικό συνέδριο CES και, με την πάροδο του χρόνου, θα γίνει υποχρεωτικό χαρακτηριστικό.

Η συντόμευση θα βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν εικόνες, να γράφουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να συνοψίζουν κείμενο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που πληρώνουν για το Copilot θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν στιγμιότυπα από τις συνομιλίες του Teams και να λαμβάνουν βοήθεια για τη σύνταξη εγγράφων του Word.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήκτρο Copilot θα αντικαταστήσει το πλήκτρο Menu ή το δεξί πλήκτρο Control, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC. Ορισμένοι μεγαλύτεροι υπολογιστές θα έχουν αρκετό χώρο τόσο για το πλήκτρο Copilot όσο και για το δεξί πλήκτρο Control, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι απολύτως συνυφασμένη με τα Windows», δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Microsoft για τους καταναλωτές, Γιουσούφ Μεχντί, σε ένα blog ανακοινώνονατς την αλλαγή.

Η εταιρεία με έδρα το Redmond της Ουάσινγκτον βλέπει το 2024 ως «το έτος του AI PC», σύμφωνα με τον Μεχντί, αντικατοπτρίζοντας τη νέα τάση των κατασκευαστών smartphone να διαφημίζουν τα τελευταία τους μοντέλα ως «AI phones». Αυτές οι ετικέτες δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα από μόνες τους, αλλά η Microsoft έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο αναδιαμορφώνοντας τα μεγαλύτερα προϊόντα της γύρω από την τεχνολογία AI που μπορεί να παράγει νέο περιεχόμενο από τεράστια σύνολα δεδομένων. Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει πλέον τα Windows, το Office, την αναζήτηση Bing, το λογισμικό ασφαλείας και άλλα. Το έργο αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία GPT-4 από την OpenAI, στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τους κατασκευαστές συσκευών, η ώθηση της Microsoft στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε αύξηση των πωλήσεων, καθώς τα νέα χαρακτηριστικά του Copilot αναπτύσσονται τόσο σε νέες όσο και σε υπάρχουσες συσκευές. Η υπόσχεση του Μεχντί για την ενσωμάτωση της AI στο Hardware και όχι μόνο να αυξήσει την πίεση στους καταναλωτές για αναβάθμιση των συσκευών τους, καθώς η Microsoft εξελίσσεται και βελτιώνει την AI πρότασή της.