"Αστικό πράσινο - Το σήμερα και το όραμα των κατοίκων" - Μία διαδικτυακή συζήτηση του Συλλόγου Επί σήμερα 13/11 στις 20:00 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Αστικό πράσινο - Το σήμερα και το όραμα των κατοίκων" - Μία διαδικτυακή συζήτηση του Συλλόγου Επί σήμερα 13/11 στις 20:00




Μία διαδικτυακή συζήτηση του Συλλόγου Επί.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στις 20.00 μέσω Zoom

Η σχέση μας με τη φύση μας προσφέρει πολλά οφέλη. Το αστικό πράσινο αναδεικνύει μία πόλη σαν μια ζωντανή και ανανεωμένη οντότητα. Από τις παρκούπολεις μέχρι τους χώρους αναψυχής και τα ρέματα, το πράσινο αντιπροσωπεύει τον αναγκαίο παράγοντα που διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της αστικής ζωής και της φύσης. 

Είναι ωραίο αισθητικά, αλλά και καλό για την ψυχική μας ευεξία και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Ταυτόχρονα όμως συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση της φύσης, στην βελτίωση του μικροκλίματος και στην άμβλυνση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Εισηγήσεις:

«Οι υπηρεσίες των οικοσυστημάτων, μία προσφορά της φύσης με ανεκτίμητη αξία για το παρόν και το μέλλον των κατοίκων αστικών και ημι-αστικών περιοχών»
Δρ. Βάλια Δράκου, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

«Λύσεις με βάση τη φύση και αειφορική χρήση του αστικού πρασίνου.»
Δρ. Νέφτα Ελευθερία Βότση, Ερευνήτρια Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

«Ο πλούτος αυτοφυών φυτών της πόλης μας – Το παράδειγμα του ρέματος Σοφούλη.»
Δρ. Νίκος Κρίγκας, Εντεταλμένος Ερευνητής, ΕΛΓΟ – Δήμητρα

Συντονίζει η Δρ. Μαρία Τσιαφούλη, ΕΔΙΠ, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια οι εισηγητές θα δεχτούν ερωτήσεις από το διαδικτυακό ακροατήριο.

Στην Επέκταση Θέρμης επιδιώκουμε να οργανώσουμε το χώρο μας έτσι ώστε να είναι φιλικός προς τη φύση και να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα οφέλη.

 Στη διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Επί, έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ειδικούς για γύρω από αυτό το θέμα, να ανταλλάξουμε ιδέες και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για την περιοχή μας.

Topic: ΕΠΙ – Eco-webinar
Join Zoom Meeting
https://authgr.zoom.us/j/97887876275

Meeting ID: 97887876275