Παραμένει βυθισμένη στα νερά η εθνική oδός – H εναλλακτική διαδρομή για Αθήνα - Θεσσαλονίκη με δωρεάν διόδια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παραμένει βυθισμένη στα νερά η εθνική oδός – H εναλλακτική διαδρομή για Αθήνα - Θεσσαλονίκη με δωρεάν διόδιαΚλειστή για 4η ημέρα παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θεσσαλίας, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη λόγω της κακοκαιρίας Daniel. 

Η χώρα έχει κοπεί στα δύο ενώ όσο επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τον Βορρά μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτική διαδρομή με δωρεάν διόδια.


Άγνωστο παραμένει το πότε θα φύγουν τα νερά από το οδόστρωμα και θα είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων. Μέχρι τότε οι επαγγελματίες οδηγοί, αλλά και όσοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και το αντίστροφο θα πρέπει να ακολουθούν μία εναλλακτική διαδρομή.

Η ασφαλέστερη διαδρομή για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη είναι να πάνε από την κεντρική αρτηρία και όχι από το επαρχιακό δίκτυο – το οποίο μπορεί να είναι και σε κακή κατάσταση – είναι η Ιονία Οδός, Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και έπειτα ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο.

Βέβαια, πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι διάρκειας περίπου επτά ωρών.


Πού είναι δωρεάν τα διόδια

Οι πολίτες που θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή θα έχουν δωρεάν διόδια.

Ειδικότερα έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Παράλληλα με η σχετική εντολή των Χρήστου Σταϊκούρα, Νίκου Ταχιάου αναφέρει ότι, αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.