Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμα σκυλί; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμα σκυλί;


Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου έχει τις δικές του απόψεις σχετικά με τα μικρά ή μεγάλα σε μέγεθος σκυλιά, ποιες φυλές σκύλων είναι πιο εύθυμες, πιο φιλικές ή πιο δύσκολες στην εκπαίδευση. 


Ανεξάρτητα από τα δικά σας πιστεύω, είτε πρόκειται για μικρόσωμο είτε για μεγαλόσωμο σκύλο, τους αγαπάμε όλους το ίδιο. Κάθε σκύλος είναι τόσο μοναδικός όσο και ο ιδιοκτήτης του. 

Το ερώτημα είναι, μεγάλο ή μικρό σε μέγεθος σκυλί; 
Η επιλογή κρύβεται στις ανάγκες του καθενός, το χώρο και το χρόνο που έχει για να ασχοληθεί μαζί του.


Δεν υπάρχουν καλά και κακά σκυλιά

Αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, θα είναι δύσκολη, από άποψη χώρου, η συγκατοίκηση με ένα μεγάλο σε μέγεθος ζώο. 

Όσον αφορά το χαρακτήρα των σκύλων, ναι μεν κάποιες φυλές ξεχωρίζουν και αγαπιούνται περισσότερο από κάποιους ανθρώπους, ωστόσο, το «κλειδί» σε όλα είναι η εκπαίδευση και η σωστή κοινωνικοποίηση. 

Δεν υπάρχουν καλά και κακά σκυλιά αλλά σωστή ή καθόλου εκπαίδευση. Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι, εάν ένας σκύλος ήταν αδέσποτος πριν υιοθετηθεί, (ίσως) θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο κατά την εκπαίδευση προκειμένου να μάθει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.


Ποια αναζητούν περισσοτέρη προσοχή

Από την πλευρά ενός μικρού σε μέγεθος, σκύλου, όλα μπορεί να φαίνονται μεγάλα και τρομακτικά. Έτσι, αν κοιτούν επίμονα άλλα σκυλιά ή ανθρώπους, μπορεί να προσπαθούν να πουν, «γεια, κοίτα με» για να αποδείξουν ότι είναι δυνατοί και ικανοί. Δεν θέλουν να το αγνοήσετε. 

Σύμφωνα με μελέτες, τα μικρόσωμα σκυλιά είναι πιο επιθετικά από τα μεγαλόσωμα, γίνονται επαίτες στο φαγητό, αναζητούν περισσότερο την προσοχή σας και δείχνουν σημάδια προσκόλλησης.


Ποια δαγκώνουν περισσότερο

Κάθε χρόνο, περίπου 4,5 εκατομμύρια δαγκώματα σκύλων συμβαίνουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Εάν υπάρχουν 326 εκατομμύρια Αμερικανοί και 78 εκατομμύρια σκύλοι, αυτό σημαίνει ότι ένας σκύλος δαγκώνει έναν στους 72 ανθρώπους. 

Επίσης, κάθε χρόνο τουλάχιστον 6.000 ταχυδρόμοι δέχονται επίθεση από σκύλους. Τα μεγάλα σκυλιά έχουν πιο δυνατό δάγκωμα γιατί τα σαγόνια τους έχουν περισσότερη δύναμη, σε σχέση με ένα μικροσκοπικό σκυλί. 

Όμως, τα πολλά δαγκώματα αναφέρονται πιο συχνά από τα μικρά σκυλιά. Τα σκυλιά δαγκώνουν είτε επειδή είναι φοβισμένα, ή νιώθουν ότι απειλούνται, ή αγχώνονται, ή για να προστατεύσουν την οικογένεια. 

Επίσης, δαγκώνουν γιατί είναι κτητικά, άρρωστα, τρομάζουν ή για να παίξουν. Εναπόκειται σε εσάς να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας σε νεαρή ηλικία, ώστε να αισθάνεται άνετα με τον κόσμο και να έχουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς.Η πιο δημοφιλής ράτσα

Οι άνθρωποι έχουν ταυτίσει κάποιες φυλές σκύλων με υπέροχα συναισθήματα και πολύ γλυκές αναμνήσεις. Κάποιοι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι υπάρχουν κάποια σκυλιά που έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και αγαπούν περισσότερο από τα άλλα. 

Εσείς, όταν σκέφτεστε ότι μία φυλή σκύλου αγαπάει με τρέλα τον άνθρωπο, ποια σας έρχεται στο μυαλό; Στους περισσότερους έρχονται τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ! 

Για σχεδόν 30 χρόνια, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ βρισκόντουσαν στην κορυφή της ετήσιας λίστας του American Kennel Club με τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων. Είναι υπέροχα οικογενειακά σκυλιά και είναι πάντα έτοιμα να παίξουν, να δεχτούν τα χάδια και τις αγκαλιές σας.


Τα πιο εργατικά

Είναι αυτονόητο ότι τα πιο εργατικά είναι τα μεγαλόσωμα. Τα χάσκι πχ, εκτράφηκαν για να εργάζονται ως σκυλιά έλκηθρου και ως σύντροφοι κυνηγιού. Τα ποιμενικά για να προσέχουν κοπάδια με πρόβατα. Τα γερμανικά ποιμενικά κάνουν χρόνια τώρα καριέρα στα σώματα ασφαλείας. Τα Λαμπραντόρ είναι άριστα σκυλιά εργασίας κ


Το κλειδί σε όλα είναι η εκπαίδευση

Ο τρόπος με τον οποίο θα μεγαλώσετε και θα εκπαιδεύσετε το σκύλο σας θα καθορίσει εάν θα έχετε έναν ήρεμο, γεμάτο αυτοπεποίθηση σκύλο ή έναν νευρικό σκύλο που είναι πιο πιθανό να γρυλίσει ή να γαβγίσει. 

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή του από νωρίς. Εάν συμπεριφέρεστε στο μικροσκοπικό σκύλο σας, σαν να είναι ένα λούτρινο ζώο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, τότε, φυσικά, θα γαβγίζει όλη την ώρα. Τότε σίγουρα θα εμφανιστεί το σύνδρομο του μικρού σκύλου. Επίσης, να πούμε ότι δεν γαβγίζουν και δεν δαγκώνουν όλα τα μεγάλα σκυλιά.

Συμβουλή: Να θυμάστε ότι, κάθε σκύλος υιοθετεί την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του. 
Επομένως, αν θέλετε ένα ευγενικό και αγαπησιάρικο πλάσμα τότε μήπως πρέπει να γίνετε πρώτα εσείς;

mypet.gr