Google Maps: Μήνυση για αμέλεια, αφού άνδρας σκοτώθηκε μετά από λάθος οδηγίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Google Maps: Μήνυση για αμέλεια, αφού άνδρας σκοτώθηκε μετά από λάθος οδηγίες


Η οικογένεια ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα που πέθανε μετά από ένα ατύχημα όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε μία γέφυρα που κατέρρευσε, μηνύει την εταιρεία τεχνολογίας Google, καθώς ισχυρίζονται ότι το σύστημα πλοήγησης του Google Maps δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως.


Ο Philip Paxson, πωλητής ιατρικών συσκευών και πατέρας δύο παιδιών, απεβίωσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, όταν το Jeep Gladiator του βρέθηκε μέσα στο νερό στο Snow Creek του Hickory, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Wake. 

Ο Paxson επέστρεφε στο σπίτι από το πάρτι γενεθλίων της κόρης του, που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη γειτονιά. Καθώς ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps, τον οδήγησαν να διασχίσει μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει εννέα χρόνια πριν και δεν είχε ποτέ επισκευαστεί.

Οι στρατιώτες που ανακάλυψαν το πτώμα του Paxson στο αναποδογυρισμένο και μερικώς βυθισμένο φορτηγάκι του, ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν εμπόδια ή προειδοποιητικές πινακίδες κατά μήκος του δρόμου. 

Είχε πέσει από μια απότομη κλίση και κατέληξε να συντριβεί περίπου 6 μέτρα πιο κάτω, όπως αναφέρεται στην καταγγελία.
Η Πολιτειακή Περιπολία της Βόρειας Καρολίνας ανέφερε ότι η γέφυρα δεν είχε συντηρηθεί από τοπικούς ή κρατικούς αξιωματούχους και η εταιρεία του αρχικού κατασκευαστεί είχε πλέον διαλυθεί. 

Η μήνυση καταγγέλλει πολλές εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας που ισχυρίζονται ότι φέρουν ευθύνη για τη γέφυρα και το παρακείμενο οικόπεδο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν ειδοποιήσει το Google Maps για την κατάρρευση που συνέβη πριν από τον θάνατο του Paxson και είχαν ζητήσει από την εταιρεία να ενημερώσει τις πληροφορίες της διαδρομής. Αυτό προκύπτει από τη μήνυση που υποβλήθηκε.

Η καταθέση του δικαστηρίου της Τρίτης περιλαμβάνει αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν άλλο κάτοικο του Hickory. 

Ο εν λόγω κάτοικος είχε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία “πρότεινε μια επεξεργασία” του χάρτη τον Σεπτέμβριο του 2020 για να ειδοποιήσει την εταιρεία ότι οδηγούσε τους οδηγούς πάνω από τη γέφυρα που κατέρρευσε. 

Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης από την Google τον Νοέμβριο του 2020 επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έλαβε την αναφορά και την εξέτασε, αλλά η αγωγή ισχυρίζεται πως η Google δεν προέβη σε περαιτέρω ενέργειες.

«Έχουμε τη βαθύτατη συμπάθειά μας για την οικογένεια Paxson», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google José Castañeda στο Associated Press. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους Χάρτες και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή».


secnews.gr