Πότε ανακοινώνεται και πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα συνταξιούχων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πότε ανακοινώνεται και πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα συνταξιούχωνΗ αύξηση στα φορολογικά έσοδα άνοιξε και το «παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης, ανάμεσα στα οποία είναι και ένα ακόμα έκτακτο επίδομα συνταξιούχων. 


Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία του προϋπολογισμού στο επτάμηνο θα δημοσιευτούν σήμερα και αναμένεται να «σφραγίσουν» και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πιο αναλυτικά, παρότι λόγω της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα καθυστερήσουν και οι πληρωμές της πρώτης δόσης του φόρου, ήδη στο εξάμηνο έχει καταγραφεί αύξηση στο σκέλος των φορολογικών εσόδων. 

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης από το βήμα της ΔΕΘ, στην ομιλία του που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους, στο τραπέζι είναι ήδη και η νέα παράταση του Market Pass, καθώς οι εκτιμήσεις δείχνουν νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως λάδι και ζάχαρη, από τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, πάντως, για τους συνταξιούχους, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, παρόμοιου με εκείνο που είχε μοιραστεί και πριν το Πάσχα του 2023, σε όσους δεν πήραν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς. 

Το ποσό που θα δοθεί εξετάζεται να είναι 250-300 ευρώ.

Το βοήθημα θα δοθεί πιθανότατα πριν τα Χριστούγεννα.


ergasiakanea.gr