Χορευτικός 'Ομιλος Θέρμης: 9ο Αντάμωμα της Παράδοσης - Σάββατο 9/9 -Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χορευτικός 'Ομιλος Θέρμης: 9ο Αντάμωμα της Παράδοσης - Σάββατο 9/9 -Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
9ο Αντάμωμα της Παράδοσης
Σάββατο 9/9 21:00
 Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
 Μουσικό Σχήμα Γκαϊντέ

Σεπτέμβρης, ο μελαγχολικός μήνας με τα πανέμορφα χρώματα που διαδέχεται το καλοκαίρι. Για εμάς ο μήνας που ανθίζουν οι σκέψεις και ξεκινούν οι διαδρομές της νέας χορευτικής χρονιάς... Και ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο εδώ και 9 χρόνια!!! Με το Αντάμωμα της παράδοσης.

Λίγα λόγια για το αντάμωμα:

Στο μωσαϊκό της λαογραφίας, ο χορός αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την μελέτη ενός λαϊκού πολιτισμού, γιατί σαν ζωντανός οργανισμός εναρμονίζεται με τα ήθη, τις δοξασίες, τα έθιμα, τους θρύλους και τις παραδόσεις, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με εκδηλώσεις που τις διακρίνει η ομαδικότητα, καθιστώντας τον σημαντικό για να διαφυλάξουμε το χαρακτηριστικά της φυλής μας. 

Όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Κομφούκιος, «Δείξε μου πως χορεύει ένας λαός και θα σας πω αν ο πολιτισμός του είναι άρρωστος ή υγιής»

Τα παραπάνω στοιχεία και η γνώση ότι ο χορός έχει βαθύτατα παιδευτική λειτουργία, μας ώθησαν να διοργανώσουμε το «Αντάμωμα Παράδοσης», με σκοπό να αναδείξουμε τα αυθεντικά στοιχεία του πολιτισμού της πατρίδας μας. 

Ανταμώνουμε με λαογραφικούς πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι μας μεταφέρουν τη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας όσο το δυνατό αναλλοίωτη. Μη θέλοντας να την αποκόψουμε από τα υπόλοιπα στοιχεία της λαογραφίας, τη συνοδεύουν τα εκθέματα της λαογραφικής έκθεσης που λειτουργεί στο χώρο της εκδήλωσης.


.