Την Τετάρτη 7 Ιουνίου η 31η διανομή ΤΕΒΑ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου η 31η διανομή ΤΕΒΑ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης, πραγματοποιεί την 31η δωρεάν διανομή τροφίμων για τα 220 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ. 


Η διανομή θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16). 

Στον κάθε δικαιούχο θα διανεμηθούν: 
  • βόειο και χοιρινό κρέας, 
  • φέτα, 
  • γραβιέρα, 
  • ελαιόλαδο, 
  • ζυμαρικά, 
  • όσπρια και 
  • τόνος κονσέρβα. 
Κάθε ωφελούμενος θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για την ώρα του ραντεβού του και θα πρέπει να το τηρήσει με ακρίβεια, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και να έχουν μαζί τους αρκετές σακούλες.

Σε περίπτωση που δεν έρθουν οι ίδιοι πρέπει να έχουν μία απλή εξουσιοδότηση με φωτοτυπία την ταυτότητα του ωφελούμενου ή εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής.

Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. 


Στο δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσια νοικοκυριά που ωφελούνται από το ΤΕΒΑ.

Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. 

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.