Πως να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας χωρίς νερό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πως να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας χωρίς νερό


Το πολύ συχνό μπάνιο ενός σκύλου μπορεί να αφαιρέσει πολύτιμα έλαια από το δέρμα και το τρίχωμα του, προκαλώντας ξηρότητα και ερεθισμό. 


Επίσης μειώνει την άμυνα του έναντι των βακτηρίων. Υπάρχουν και κάποιοι σκύλοι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το νερό και τη διαδικασία του πλυσίματος. Αν ο σκύλος σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, σίγουρα θα σας έχει προβληματίσει η καθαριότητα του. 

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να διατηρείται καθαρός ​​ο σκύλος σας, κάνοντας του “μπάνιο χωρίς νερό”.


Σαμπουάν στεγνού καθαρισμού

Θέλετε ο σκύλος σας να είναι καθαρός χωρίς τη χρήση νερού; Αρχικά αγοράστε ένα σαμπουάν ειδικά για σκύλους, για στεγνό ξηρό πλύσιμο, φιλικό προς τα κατοικίδια, μη τοξικό και με ισορροπημένο pH . 

Μην χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο σαμπουάν περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα γιατί θα αφαιρέσετε τα απαραίτητα για το δέρμα και το τρίχωμα του έλαια.

Τα ξηρά σαμπουάν δεν χρειάζονται ξέβγαλμα, θα ξεμπερδέψουν τη γούνα του σκύλου σας και θα περιποιηθούν το δέρμα του. 

Μπορείτε να αγοράσετε ξηρό σαμπουάν σε μορφή αφρού, πούδρας ή σπρέι.

Βήμα 1:
Βουρτσίστε το σκυλί σας σχολαστικά για να φύγει η πολύ βρωμιά και σκόνη που βρίσκεται πάνω στο τρίχωμα του.

Βήμα 2: Ρίξτε ή ψεκάστε το ξηρό σαμπουάν στο τρίχωμα του σκύλου σας αλλά, προσοχή, όχι στο πρόσωπο και μεγάλη προσοχή μην μπει στα μάτια του. Τρίψτε το σαμπουάν σε όλο του το τρίχωμα, ώστε να φτάσει ως στο δέρμα. Αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να αποτρέψετε τον σκύλο σας από το να το γλείψει.

Βήμα 3: Βουρτσίστε τη γούνα του σκύλου σας για να αφαιρέσετε το ξηρό σαμπουάν. Στη συνέχεια σκουπίστε τον.

Βήμα 4: Αφού καθαρίσετε το σώμα του σκύλου σας, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στο πρόσωπο. Για να εφαρμόσετε το συγκεκριμένο σαμπουάν στο κεφάλι, κλείστε τα μάτια του σκύλου, τοποθετήστε το ξηρό σαμπουάν στο χέρι σας και τρίψτε με προσοχή και μικρές κινήσεις για να αποφύγετε να μπει στα μάτια, στο στόμα ή στα αυτιά του σκύλου. Στη συνέχεια σκουπίστε τον καλά.
Υγρά μαντηλάκια (ειδικά για κατοικίδια)

Τα υγρά μαντηλάκια για κατοικίδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσετε τη βρωμιά. Ειδικά μετά από μια υπαίθρια περιπέτεια στην οποία ο σκύλος σας λερώθηκε.

Είναι επίσης βολικά για τον καθαρισμό της πατούσας του όταν έχει πατήσει λάσπες και πρόκειται να μπει στο σπίτι.

Βήμα 1: Χρησιμοποιείτε μόνο μαντηλάκια για κατοικίδια που είναι μη τοξικά για αυτά. Ξεκινήστε σκουπίζοντας απαλά τα πόδια του σκύλου σας και συνεχίστε ανάμεσα στις πατούσες και τα δάχτυλα των ποδιών.

Βήμα 2:
Τα υγρά μαντηλάκια είναι κατάλληλα για ολόκληρο το τρίχωμα του σκύλου σας, οπότε ξεκινήστε από το λαιμό και κατεβείτε σιγά σιγά. Το απαλό τρίψιμο αντίθετα από τη φυσική κατεύθυνση του τριχώματος θα βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της υποκείμενης βρωμιάς.

Βήμα 3: Σκουπίστε προσεκτικά το πρόσωπο του σκύλου σας με ένα καθαρό ​​μαντηλάκι. Αποφύγετε τα μάτια, το στόμα και τα αυτιά του.Μαγειρική σόδα

Δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα σκοτώνει τα βακτήρια, είναι μια φυσική επιλογή για να καθαρίσετε τον σκύλο σας. Είναι ακίνδυνο ακόμα και εάν ο σκύλος σας καταπιεί μικρή ποσότητα, ωστόσο είναι επικίνδυνο αν φάει μεγάλη ποσότητα.

Καλό είναι να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας πριν τη χρησιμοποιήσετε, γιατί ορισμένα σκυλιά μπορεί να είναι αλλεργικά.

Βήμα 1: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μόνο ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, είτε να τη συνδυάσετε με ένα φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού. Η μαγειρική σόδα θα απομακρύνει τη μυρωδιά από το τρίχωμα του σκύλου σας, ενώ το άμυλο καλαμποκιού θα απορροφήσει τα έλαια και θα μαλακώσει το τρίχωμα.

Βήμα 2: Βουρτσίστε τον σκύλο σας και ρίξτε τη μαγειρική σόδα στο τρίχωμα από το λαιμό μέχρι την ουρά. Κάντε μασάζ στο δέρμα του σκύλου σας και αφήστε τη σόδα να μείνει στο τρίχωμα του για λίγα λεπτά. Εάν στο σκυλί σας δεν αρέσει να πέφτει η σκόνη πάνω του, δοκιμάστε να ρίξετε σε μια πετσέτα σόδα και στη συνέχεια να περάσετε με την πετσέτα τον σκύλο σας.

Βήμα 3: Χτενίστε ή βουρτσίστε το τρίχωμα του σκύλου σας. Στη συνέχεια τρίψτε τον με μια καθαρή πετσέτα.


Άλλες Συμβουλές

Διατηρήστε το περιβάλλον του σκύλου σας καθαρό, συμπεριλαμβανομένου του μέρους που κοιμάται. 

Το σκυλάκι σας συνηθίζει να τινάζει το τρίχωμα του συχνά κατά τη διάρκεια της καθαριότητας, επομένως είναι καλή ιδέα όλο αυτό να γίνεται σε εξωτερικό χώρο. 

Καθώς ασχολείστε με την καθαριότητα και το πλύσιμο του σκύλου σας χωρίς νερό, μιλήστε του με καθησυχαστική φωνή για να να παραμείνει ήρεμος. 

Όταν ολοκληρώσετε την περιποίηση του σκύλου σας, επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά.

mypet.gr