"Μυστήρια από ψηλά": Πρεμιέρα σήμερα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Μυστήρια από ψηλά": Πρεμιέρα σήμερα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2Δυσπρόσιτες τοποθεσίες, παράξενα γεωλογικά φαινόμενα, χαμένους πολιτισμούς, μέσα από αποκαλυπτικές οπτικές γωνίες, θα παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στη νέα πρωτότυπη ερευνητική σειρά ντοκιμαντέρ «Μυστήρια από ψηλά» (Mysteries from Above), που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 και θα μεταδίδεται καθημερινά, στις 21:00.

Η σειρά, παραγωγής Καναδά 2022, ερευνά σημαντικές ιστορικές και σύγχρονες τοποθεσίες από αποκαλυπτικές οπτικές γωνίες, με drone, δορυφόρους και εναέριες φωτογραφίες.

Κάθε επεισόδιο περιέχει τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες και καθεμία αρχίζει με θέα από ψηλά.

Έτσι, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία για να καταλάβουμε την από κάτω τοποθεσία, γεγονός που αλλάζει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 1ο: «Τυχαίες ανακαλύψεις»
(Accidental Discoveries)

Χρησιμοποιώντας τη θέα από ψηλά, χειριστές drone και λάτρεις των δορυφορικών εικόνων βρίσκουν μια εξαφανισμένη νεολιθική δομή στο χωράφι ενός Ιρλανδού αγρότη, μια αρχαία όαση στην απομακρυσμένη κινεζική έρημο, έναν μακραίωνο θαμμένο θησαυρό στο Ηνωμένο Βασίλειο και έναν τρομερό θηρευτή που φέρεται όμορφα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όλα ανακαλύφθηκαν τυχαία!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 2ο: «Στρατιωτικά μυστήρια»
(Military Mysteries)

Τα στρατιωτικά μυστήρια αποκαλύπτονται από ψηλά. Ένα ναζιστικό όπλο στη Βόρεια Γαλλία σχεδιασμένο να ανατρέψει τη ροή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ένας μυστικός ρωσικός στρατιωτικός πύργος στη σκιά της καταστροφής του Τσερνόμπιλ, μια ξεχασμένη αυστραλιανή σήραγγα που φημολογείται ότι κρύβει ένα πυρηνικό εργαστήριο και κάτι σοκαριστικό θαμμένο κάτω από τη διαβόητη φυλακή Αλκατράζ του Σαν Φρανσίσκο.


Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 3ο: «Σε κοινή θέα»
(In Plain Sight)

Πάνω από εκατό τεράστια τσιμεντένια βέλη σε όλη την Αμερική, μια γιγάντια μορφή από κιμωλία με έναν υπερμεγέθη φαλλό σε έναν αγγλικό λόφο, μια μυστηριώδη τρύπα στη μέση μιας λίμνης στη Νότια Καλιφόρνια και μια παράξενη κυκλική δομή, που αψηφά κάθε εξήγηση, στην κινεζική έρημο: μυστήρια σε κοινή θέα, που αποκαλύπτονται από ψηλά.


Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 4ο: «Βυθισμένα»
(Submerged)

Από ψηλά, μια ξηρασία στην Τουρκία αποκαλύπτει μια χαμένη αρχαία βασιλική και τα μυστικά της. Ένα καμπαναριό εκκλησίας διαπερνά την επιφάνεια μιας τοξικής λίμνης από λάσπη στη Ρουμανία. Το κύτος ενός τεράστιου πλοίου στη Βόρεια Θάλασσα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα δεκαετιών. Και μια νέα ανακάλυψη κάτω από το νερό ανταγωνίζεται επάξια τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.


Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 5ο: «Αρχαίοι πολιτισμοί»
(Ancient Civilizations)

Από ψηλά, οι πυραμίδες της Νουβίας αποκαλύπτουν την άνοδο στην εξουσία μιας γυναίκας, στο αρχαίο Κους. Μια συγκλονιστική εικόνα από δορυφόρο αποκαλύπτει μυστικά του αρχαίου πολιτισμού των Πουέμπλο στο Νέο Μεξικό. Μια ασπρόμαυρη αεροφωτογραφία οδηγεί σε μια νέα ανακάλυψη κοντά στις διάσημες γραμμές Νάζκα στο Περού, ενώ στις ζούγκλες της Καμπότζης, το Άνγκορ Βατ κρύβει ακόμη και σήμερα μυστήρια.