Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν θα ξαναστείλει Elite διαιτητές στα ματς της Super League 1 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν θα ξαναστείλει Elite διαιτητές στα ματς της Super League 1Αλλαγή δεδομένων σε ότι αφορά τους διαιτητές που θα διευθύνουν την 9η και τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League προέκυψε μετά από επιστολή της UEFA στην ΕΠΟ την οποία και δημοσιοποίησε η ελληνική ομοσπονδία.

Οπου η πρώτη της μετέφερε ότι ύστερα από την «προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα», αποφάσισε να μην αποστέλλει πια Elite ρέφερι στη χώρα μας, αλλά και όσους προέρχονται από την Α' κατηγορία.

Την επιστολή υπογράφει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, προς τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.


Αναλυτικά η επιστολή:
Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και "Α" για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.