Οι 7 πιο γρήγοροι τρόποι για επίπεδη κοιλιά μετά τα 50 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι 7 πιο γρήγοροι τρόποι για επίπεδη κοιλιά μετά τα 50



Η επίπεδη κοιλιά μετά τα 50 είναι κάτι πιο δύσκολο καθώς η γήρανση επιφέρει πολλές αλλαγές στο σώμα, μία από τις οποίες μπορεί να είναι η αύξηση του λίπους στην κοιλιά.

Μάλιστα, το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά είναι επικίνδυνο γιατί σημαίνει ότι τα εσωτερικά όργανα περιβάλλονται από λίπος, και αυτό μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, μεγαλώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Για να παραμείνετε σε καλή υγεία και καλή φόρμα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ακριβώς τη σωστή ρουτίνα άσκησης και δίαιτα.

Οι 7 πιο γρήγοροι τρόποι για επίπεδη κοιλιά μετά τα 50

1. Ενσωματώστε διαλειμματική cardio στην προπόνησή σας.

H διαλειμματική cardio, γνωστή και ως διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της καύσης θερμίδων χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο. Μια προπόνηση HIIT συνήθως οργανώνεται με γρήγορες εκρήξεις έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως άλματα, ποδηλασία ή σπριντ, με μικρά διαλείμματα για ξεκούραση ενδιάμεσα. Μπορείτε να αφιερώσετε μόλις 20 λεπτά, για να ταιριάζει στα πιο πολυάσχολα καθημερινά προγράμματα.

2. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες είναι βασικό μέρος κάθε υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι όσο περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες τρώτε, τόσο μεγαλύτερη μείωση του σπλαχνικού λίπους θα δείτε.

Οι πηγές διαλυτών φυτικών ινών περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως όπως βρώμη ή κριθάρι, όσπρια και φρούτα.

3. Προσθέστε πρωτεΐνη στα σνακ και τα γεύματά σας.

Ακριβώς όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη σας κρατά χορτάτους για αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση του γεύματος και βοηθά στη μείωση της όρεξής. Η πρωτεΐνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανεβάζει το μεταβολισμό επειδή χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να αφομοιωθεί από το σώμα. Επιπλέον, η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά τη διάρκεια περιόδων απώλειας βάρους.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε πρωτεΐνη σε σνακ και γεύματα όλη την ημέρα σας. Η πρωτεΐνη είναι στα ψάρια, το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα όσπρια.

4. Αποφύγετε τα ποτά με πολλές θερμίδες και ζάχαρη.

Ξεχάστε τα αναψυκτικά και τα ροφήματα με ζάχαρη εάν θέλετε να έχετε μια επίπεδη κοιλιά μετά τα 50. Ποτά όπως γλυκό τσάι, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, ενεργειακά ποτά και αλκοολούχα κοκτέιλ είναι γεμάτα με περιττές θερμίδες και πρόσθετα σάκχαρα.

Ανταλλάξτε τους χυμούς φρούτων με ολόκληρα φρούτα για να αποκομίσετε τα οφέλη των προστιθέμενων φυτικών ινών και αντί για αναψυκτικό επιλέξτε ανθρακούχο νερό.

5. Δημιουργήστε ένα έλλειμμα θερμίδων.

Η δημιουργία ελλείμματος θερμίδων είναι ένα κρίσιμο μέρος για την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους της κοιλιάς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Μερικές φορές, υποτιμούμε πόσες θερμίδες καταναλώνουμε την ημέρα, ειδικά με τα σνακ και τα ποτά. Μπορεί να είναι χρήσιμο να καταγράφετε τι συνήθως τρώτε για σύντομο χρονικό διάστημα, όπως μία έως δύο εβδομάδες, και έτσι θα έχετε επίγνωση για τις πηγές υπερβολικών θερμίδων που πρέπει να περιορίσετε.

6. Κοιμηθείτε επαρκώς.

Η επαρκής ξεκούραση μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες απώλειας βάρους και να σας βοηθήσει να επιτύχετε την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε. Η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι επιζήμια για τη γενική υγεία σας. Η έρευνα δείχνει ότι η στέρηση ύπνου μπορεί ακόμη και να σας κάνει να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι επηρεάζοντας τις ορμόνες που αυξάνουν την όρεξή σας και συμβάλλουν στην αύξηση βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένας καλός ύπνος μπορεί να σχετίζεται με βελτιωμένη απώλεια βάρους και λίπους.

Οι ενήλικες 18 ετών και άνω θα πρέπει να στοχεύουν σε επτά ή περισσότερες ώρες σταθερού ύπνου κάθε βράδυ. Συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγιεινής του ύπνου σας περιλαμβάνουν το να κοιμάστε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, να απενεργοποιείτε τις συσκευές μπλε φωτός, να αποφεύγετε τα ποτά με καφεΐνη το απόγευμα και να βρείτε ακριβώς το κατάλληλο υποστηρικτικό στρώμα.

7. Μείνετε ενυδατωμένοι.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της κατανάλωσης αρκετού νερού. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει στη δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και να κάνει το στομάχι να φαίνεται μεγαλύτερο από όσο είναι. Το νερό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του φουσκώματος και της κατακράτησης νερού. Το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, βοηθώντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι στα γεύματα και να τρώτε λιγότερες θερμίδες.