Δωρεάν έρευνα άγχους εξετάσεων για μαθητές Λυκείου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν έρευνα άγχους εξετάσεων για μαθητές Λυκείου



Το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ και την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική και με αρωγό την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Ο.Ε.Φ.Ε., διοργανώνουν μια πανεθνική διαδικτυακή έρευνα με στόχο τη διερεύνηση του επιπέδου αντιλαμβανόμενου στρες, του άγχους των εξετάσεων, του στρες των σχολικών προσδοκιών, της αντιλαμβανόμενης κοινωνικής υποστήριξης και της επαγγελματικής ωριμότητας/προσαρμοστικότητας των μαθητών Λυκείου κατά το έτος 2022-2023.


Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας της ΑΣΠΑΙΤΕ (Αριθ. 2/2023 της 04/04/2023). Η συμμετοχή είναι εθελοντική και ανώνυμη και η διαχείριση των πληροφοριών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διασφαλίζει απόλυτα την εμπιστευτικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων αναγνώρισης και διαχείρισης άγχους εξετάσεων και σχολικού στρες, καθώς και Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου (δηλώσεις απλού τσεκαρίσματος σε 6 σελίδες που μπορούν να συμπληρωθούν σε 15-20 λεπτά περίπου), θα εμφανιστεί στην οθόνη η βαθμολογία του/της μαθητή/τριας μαζί με την κατάταξη του/της (π.χ. χαμηλό επίπεδο, μέσο επίπεδο, υψηλό επίπεδο, κ.λπ.), με βάση τις απαντήσεις του/της. 

 Κατόπιν, εάν το επιθυμεί, μπορεί να κατεβάσει σε αρχείο PDF και να εκτυπώσει μια διατυπωμένη με απλά λόγια επιστημονική πληροφόρηση για το στρες και τους τρόπους πρόληψης και διαχείρισης, καθώς και οδηγίες για την άσκηση ενδεδειγμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων τεχνικών χαλάρωσης.