Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή Λαϊκή Αγορά ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή Λαϊκή Αγορά !



Η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποιεί η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Θράκης.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το γεγονός αυτό είναι μία τεράστια τομή στον κλάδο, προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες της εποχής ενώ αναφέρεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν σε σχετική συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης έδωσε και αυτή την έγκρισή της ενώ προηγήθηκε η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και του φορέα λειτουργίας των λαϊκών αγορών της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εκτίμησε πως οι απογευματινές λαϊκές αγορές θα ευνοήσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα είναι προς όφελος των καταναλωτών.
Παραμένουμε σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό των λαϊκών αγορών, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον παραδοσιακό και ταυτόχρονα δυναμικά εξελισσόμενο θεσμό. Και σήμερα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πανελλαδικά λαϊκή αγορά στις απογευματινές ώρες.

Με τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δίνουμε από κοινού με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους εργαζομένους, κατά τις πρωινές ώρες να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από τη λαϊκή αγορά, αποκτώντας πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα και καλύτερες τιμές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις λαϊκές αγορές στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις του Φορέα Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, στη δημιουργία του οποίου συμβάλαμε αποφασιστικά ως διοίκηση. Οι λαϊκές αγορές πήραν πλέον στα χέρια τους την επόμενη μέρα του θεσμού, ο οποίος στον τόπο μας έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που εξυπηρετεί και προωθεί το αμοιβαίο όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των παραγωγών και των πωλητών προϊόντων και αγαθών.

Εύχομαι η πρώτη απογευματινή λαϊκή στον Δήμο Θεσσαλονίκης να αποτελέσει μια πρωτοβουλία, στην οποία θα ανταποκριθούν οι συμπολίτες μας και θα δώσει το έναυσμα για τη λειτουργία περισσότερων λαϊκών αγορών τις απογευματινές ώρες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας
τονίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αντίστοιχη είναι και η θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Με την απογευματινή λαϊκή αγορά, που θα λειτουργήσει στον Δήμο Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά πανελλαδικά, δίνεται η δυνατότητα σε όσους εργάζονται τα πρωινά να αποκτήσουν κι αυτοί πρόσβαση σε όλα τα αγαθά των λαϊκών αγορών, σε καλές τιμές. Με τρόπο οργανωμένο και συντεταγμένο και σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα επιδιώξουμε να ρυθμίσουμε όλες τις παραμέτρους, ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει. Αλλάζουμε συνήθειες για το καλό όλων
δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η απογευματινή λαϊκή αγορά θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά την ακρίβεια, μέσω του ανταγωνισμού, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα μίας ακόμη επιλογής, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να προσέλθουν στις λαϊκές αγορές αυτοί που σήμερα αδυνατούν λόγω εργασίας.
Δημιουργώντας μία απογευματινή λαϊκή αγορά το μόνο σίγουρο είναι, πως θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, αφού πλέον θα έχουν μία πρόσθετη δυνατότητα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής και προθέτει πως αυτή θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει απόγευμα δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους.
Προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής. Είμαι σίγουρος πως την πρωτοβουλία μας αυτή θα ακολουθήσουν και άλλοι αφού το ζητάει ο κόσμος, 
συμπληρώνει ο κ. Δερετζής.

Σημειώνεται πως σύντομα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, προκειμένου να επιλεγεί ο χώρος, οι ώρες και η ημέρα που θα λειτουργήσει η απογευματινή λαϊκή αγορά.