Χορευτικός 'Ομιλος Θέρμης: Μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα στο "6ο Χορεύω - Παίζω - Μαθαίνω" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χορευτικός 'Ομιλος Θέρμης: Μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα στο "6ο Χορεύω - Παίζω - Μαθαίνω"




//Ανακοίνωση Χορευτικού Ομίλου Θέρμης:

Μετά από 2 χρόνια , που η πανδημία μας στέρησε την εκδήλωση των παιδικών τμημάτων μας, τα χαμόγελα των μικρών μας χορευτών επιστρέφουν στο δημοτικό θέατρο Θέρμης.

Η πεποίθηση μας ότι ο χορός πρέπει να αποτελεί μια παιδευτική λειτουργία που να συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και στην εκπαίδευση τους μας οδήγησε στην δημιουργία της εκδήλωσης αυτής . Η κίνηση του χορού και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού μπορούν να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επιπλέον μάθηση. Επιπρόσθετα σε κάθε εκδήλωση , ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες συμβάλλουν στην "εκπαίδευση" των γονιών με στόχο η γνώση αυτή κλείνοντας έναν κύκλο να ωφελήσει τα ίδια τα παιδιά.

Μετά την υγιεινή διατροφή , τη παιδική φαντασία , την κοινωνική ένταξη ΑΜΕΑ, την διαφορετικότητα , τη σωστή χρήση διαδικτύου ήρθε η ώρα να μάθουμε για το πως η παραδοσιακή μουσική μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την εκπαίδευση και πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη των παιδιών σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από την Μουσικό - Μουσικοπαιδαγωγό Κα Κωνσταντίνα Πετρινιώτη.

Ταυτόχρονα θα περάσουμε υπέροχα με τις χορευτικές και υποκριτικές ικανότητες των μικρών μας χορευτών που θα μας παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση '' Ο Γαλάζιος Πετεινός και η Ροδαλένια " από το ομώνυμο βιβλίο.

...Γιατί αν γλυτώσει το παιδί , υπάρχει ελπίδα !!

➡Συντελεστές :
Παραγωγή :
Χορευτικός Όμιλος Θέρμης
Εκμάθηση χορών - Θεατρική Διασκευή : Ράδης Θωμάς
Ποιήματα παιδιών : Γεωργιάδου Ευαγγελία
Σκηνικά : Χορευτικός Όμιλος Θέρμης - Δημήτρης Επιτροπίδης
Επιμέλεια Αφίσας : Αμπεριάδου Τατιάνα
Κοστούμια : Χορευτικός Όμιλος Θέρμης
Φωτισμοί : Μόσχου Γρηγόρης