Aπινιδωτές για την κάλυψη αναγκών δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων προμηθεύεται ο δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Aπινιδωτές για την κάλυψη αναγκών δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων προμηθεύεται ο δήμος Θέρμης


Στην προμήθεια εικοσιπέντε νέων ημιαυτόματων φορητών απινιδωτών για τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 48.000 ευρώ προχωρά ο δήμος Θέρμης, μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. 

Στόχος αυτής της προμήθειας είναι η προστασία των υπαλλήλων του δήμου, των κατοίκων και επισκεπτών. Με την πρωτοβουλία να εξοπλίσει κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις του, με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές ο δήμος Θέρμης στοχεύει στο να βοηθηθεί ένα θύμα καρδιακής ανακοπής και να μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί από τους παρευρισκόμενους πολίτες καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση των απινιδωτών μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά, δηλαδή πολύ πριν από την άφιξη του ΕΚΑΒ.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα εξαιρετικά απλό στην χρήση του και ασφαλές, το οποίο μπορεί να επανεκκινήσει την καρδιά ενός ατόμου που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Σημειώνεται ότι σε κοινότητες του δήμου Θέρμης υπάρχουν ήδη 19 απινιδωτές από διάφορες δωρεές. Συγκεκριμένα, ο Τρίλοφος διαθέτει τέσσερις απινιδωτές, τρεις η Καρδία, από δύο τα Βασιλικά, το Πλαγιάρι και η Νέα Ραιδεστός και από έναν το Τριάδι, το Νέο Ρύσιο, το Λιβάδι, ο Άγιος Αντώνιος, η Αγία Παρασκευή και το Κάτω Σχολάρι.