Καρναβάλι Βασιλικών 2023: Ο Θεσμός που από γενιά σε γενιά συνεχίζει με αμείωτο πάθος για κέφι και διασκέδαση! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καρναβάλι Βασιλικών 2023: Ο Θεσμός που από γενιά σε γενιά συνεχίζει με αμείωτο πάθος για κέφι και διασκέδαση!


Πιστοί στο ραντεβού τους με την παράδοση οι Βασιλικιώτες -  Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πιο αποκριάτικη ημέρα του Δήμου!

Οι κάτοικοι, αλλά κυρίως ο Σύλλογος που έχει κάθε χρόνο στους ώμους του την ευθύνη της διοργάνωσης δηλώνει πανέτοιμος και φέτος χάρη στην εθελοντική προσφορά του κόσμου που με την αγάπη του συντηρεί, υποστηρίζει και συμμετέχει στην παραδοσιακή γιορτή του τόπου μας.

Πρόκειται για έναν θεσμό πολλών ετών που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 όταν οι δημότες με την υποστήριξη του Δήμου αποφάσισαν να οργανώσουν σε κοινή δράση τις μεμονωμένες ομάδες ανθρώπων, που μέρες σαν αυτές στις γειτονιές τους γλεντούσαν και αναβίωναν παλιά έθιμα με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον. Με μια παρένθεση στα χρόνια της πανδημίας του COVID συνεχίζει από γενιά σε γενιά το ίδιο δυναμικά, με κέφι και με μόνο σκοπό τη συνέχιση της παράδοσης και τη μετάδοση του γέλιου σε όλους τους επισκέπτες.

Δεν είναι μόνο τα άρματα, οι μάσκες και τα κομφετί. Δεν είναι τα ακριβά η φθηνά κοστούμια. Το πνεύμα των ημερών και η χαλάρωση που μεταδίδεται με το γέλιο και τη μουσική είναι αυτά που κάνουν τον κόσμο να συμμετέχει κάθε χρόνο κάνοντας το Καρναβάλι των Βασιλικών σημείο αναφοράς των Απόκρεων στο δήμο μας.
 


Σημαντικό ρόλο σ'αυτή τη προσπάθεια αποτελεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Βασιλικών που με τους εθελοντές και τα μέλη τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε χρόνο. Πολλοί δε, είναι αυτοί που αφήνουν για ημέρες τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις για να βοηθήσουν στη διοργάνωση. Τις ευχαριστίες του για αυτούς τους ανθρώπους εκφράζει ο Σύλλογος σε ανάρτησή του:  
Ως σύλλογος τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουμε δημιουργικό και ζεστό χώρο για όλο το χρόνο ώστε, όχι μόνο αυτοί,αλλά και οι όσοι θέλουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά να έχουν ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο!!!
Ευχαριστούμε πολύ!!!



Αξίζει να σημειωθεί , ότι ο παραπάνω Σύλλογος συγκεντρώνει παλιές φωτογραφίες από Απόκριες στη περιοχή των Βασιλικών και τις αναρτάς στη σελίδα του στο Facebook που μπορείτε να βρείτε εδώ



Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Βασιλικών - Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από το Δήμο Θέρμης , Πολιτισμό-Αθλητισμό Δήμου Θέρμης και τη Κοινότητα Βασιλικών