"Πλατεία Θέρμης... όπως λέμε Τσιμισκή! Παρκινγκ 3 ευρώ η πρώτη ώρα" - Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Πλατεία Θέρμης... όπως λέμε Τσιμισκή! Παρκινγκ 3 ευρώ η πρώτη ώρα" - Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ.Θέρμης



//Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Θέρμης"

Πλατεία Θέρμης….. όπως λέμε Τσιμισκή! Παρκινγκ 3 ευρώ η πρώτη ώρα!

Από «λάθος» λέει ο δήμος… μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ξεκίνησε χθες 23 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του το υπόγειο parking της κεντρικής πλατείας στη Θέρμη.

Η παραχώρηση του σε ιδιώτη ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τη διοίκηση του Δήμου και την παράταξη « ο Δήμος μας αύριο» με επικεφαλής τον κ. Φάσα.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, παραθέτουμε την ανακοίνωση του δήμου που αναγγέλλει τις τιμές: 
Από σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Παραμάνα, της Θέρμης. 
Το πάρκινγκ, δυναμικότητας 172 θέσεων, λειτουργεί υπό νέο καθεστώς μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αναθέσει τη λειτουργία του σε ιδιώτη. 
Σύμφωνα με τον διαχειριστή του πάρκινγκ, ο χώρος στάθμευσης θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. 
Έπειτα από ειδικό όρο ο οποίος ετέθη στη σύμβαση παραχώρησης η στάθμευση θα είναι δωρεάν για τα πρώτα 30 λεπτά της ώρας, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να σταθμεύσουν για λίγη ώρα προκειμένου να επισκεφθούν κάποια υπηρεσία ή κατάστημα.

ΤΩΡΑ
Σύμφωνα με τον αναρτημένο τιμοκατάλογο στο χώρο του πάρκινγκ οι τιμές στάθμευσης είναι οι εξής:
– Για τα πρώτα 30 λεπτά της ώρας δωρεάν.
– Μετά τα πρώτα 30 λεπτά και έως τρεις ώρες, 3 ευρώ.
– Για κάθε επιπλέον ώρα, μετά τις 3 πρώτες ώρες, 1,5 ευρώ/ώρα για ΙΧ και δίκυκλα.
– Μηνιαία κάρτα στάθμευσης 70 ευρώ για ΙΧ 25 ευρώ για δίκυκλα.»

ΠΡΙΝ
Ταυτόχρονα θυμίζουμε ότι πριν δοθεί το parking στον ιδιώτη υπήρχε το εξής καθεστώς και με παρέμβαση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης:
1 ώρα δωρεάν (πολλές φορές η μισή ώρα δεν αρκεί, ούτε για τη συναλλαγή με μια τράπεζα, ούτε για επίσκεψη σε έναν γιατρό. Για αυτό είχαμε προτείνει και είχε γίνει δεκτό να είναι δωρεάν η 1η ώρα)
Κάθε επόμενη ώρα 1 ευρώ
Η μηνιαία κάρτα στάθμευσης κόστιζε 50 ευρώ.

Μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο στις 23 Φεβρουαρίου για τις τιμές φωτιά, σήμερα το πρωί 24 Φεβρουαρίου η διοίκηση δια στόματος αντιδημάρχου διαπίστωσε (όπως μας είπαν τηλεφωνικά) ότι δεν τηρούνται οι όροι διακήρυξης!!! που προβλέπουν 1 ευρώ για κάθε ώρα μετά το
δωρεάν μισάωρο.

Ποιος υπέγραψε τη σύμβαση; Πως λειτούργησε χωρίς να ελεγχθούν οι όροι λειτουργίας; Κι αν δε το καταγγέλλαμε εμείς θα έμενε έτσι;
Ταυτόχρονα ο δήμος ετοιμάζεται να εφαρμόσει σε όλο το κέντρο της Θέρμης την ελεγχόμενη στάθμευση, χωρίς όμως να μας απαντά πόσο θα χαρατσώνει για τη κάθε ώρα, παραπέμποντας την ενημέρωση για το μέλλον. Είναι εξάλλου στις στοχεύσεις του δήμου να δοθεί και αυτό το τμήμα σε ιδιώτη!

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι η επίλυση του πραγματικού κυκλοφοριακού προβλήματος δεν μπορεί να οδηγεί σε χαράτσωμα του κόσμου που θέλει να εξυπηρετηθεί στην αγορά και τις υπηρεσίες στο κέντρο της Θέρμης. Και δεν μπορεί να δίνεται σε ιδιώτη.

Το υπόγειο παρκινγκ να λειτουργεί με ευθύνη του δήμου και με την πρώτη ώρα δωρεάν. Να δημιουργηθεί και δεύτερο υπόγειο παργκινκ.

Δημιουργία 3 περιμετρικών υπαίθριων παρκινγκ σε δημοτικούς χώρους και μόνιμη κίνηση δημοτικού αστικού λεωφορείου που θα φέρνει τους κατοίκους στο κέντρο.

Θέρμη 24/2/2023

Σχετικά άρθρα: