15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.


15 Φεβρουαρίου: 

Παγκόσμια ημέρα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας σήμερα και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να αισιοδοξούν και να χαμογελούν καθώς τα μηνύματα της επιστήμης είναι αισιόδοξα για τη δυνατότητα πλήρους ίασης (σε υψηλά ποσοστά).

Κάθε χρόνο έχουμε 300 νέα παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο, κυρίως λευχαιμία.

Δεν είναι κληρονομικός ούτε μεταδοτικός, απειλεί πράγματι τη ζωή του παιδιού, αλλά με το χρόνο και κατάλληλη εξειδικευμένη θεραπεία μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Τη μεγαλύτερη σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση, η αξιολόγηση συμπτωμάτων και ευρημάτων από τους επαγγελματίες υγείας και η άμεση πρόσβαση στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων.

Εκεί παρέχεται η φροντίδα από εξειδικευμένο ιατρό -νοσηλευτικο προσωπικό (θεραπεία αλλά και ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους).

Με υπομονή, πίστη και πολύ αγάπη κάποτε ξεχνιούνται οι εμετοί, οι ενδοφλέβιες αγωγές, η τριχόπτωση, οι υποτροπές και τόσα άλλα στη δύσκολη περίοδο της θεραπείας και κερδίζουν το στοίχημα της ζωής με χαμόγελο.

Καθώς μεγαλώνουν επανεντάσσονται στο σχολείο και στην κοινωνία και δημιουργούν και αυτά χαρούμενες και υγιείς οικογένειες.


ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών!

Δώσε ελπίδα , δώσε ζωή!