Κυνηγοί στη Χαλκιδική έστησαν παγίδα με όπλα για αγριόχοιρους - Επικίνδυνη για ανθρώπους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κυνηγοί στη Χαλκιδική έστησαν παγίδα με όπλα για αγριόχοιρους - Επικίνδυνη για ανθρώπουςΑκόμη και ανθρώπινες ζωές θα κινδύνευαν αν ενεργοποιείτο ο αυτοσχέδιος ξύλινος μηχανισμός με δύο
 όπλα που είχαν στήσει δυο αδίστακτοι λαθροθήρες μέσα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και τον είχαν σκεπάσει με κλαδιά, ρίχνοντας και τροφή για να προσελκύσουν αγριόχοιρους!

Οι δράστες είχαν σκορπίσει στο σημείο καλαμπόκι ώστε, μόλις το φάνε τα αγριογούρουνα, να εκπυρσοκροτήσουν τα δυο όπλα και να τα θανατώσουν! 

Ωστόσο, η παγίδα θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ακόμη κι αν περνούσε άνθρωπος, με τραγικά αποτελέσματα. Ευτυχώς, ο μηχανισμός εντοπίστηκε από ένα κλιμάκιο έξι θηροφυλάκων, οι οποίοι τον έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση

Έπειτα από καρτέρι 12 ωρών, οι λαθροθήρες εμφανίστηκαν για να γεμίσουν με φυσίγγια τα δύο όπλα, οπότε συνελήφθησαν και ο αυτοσχέδιος μηχανισμός κατασχέθηκε. 

Σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Δασική Υπηρεσία μήνυση για παράνομη θήρα από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας- Θράκης και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.