Νέα ηλεκτρονική απάτη με πρόσχημα τα ΕΛΤΑ - Πώς προσπαθούν να «ψαρέψουν» θύματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα ηλεκτρονική απάτη με πρόσχημα τα ΕΛΤΑ - Πώς προσπαθούν να «ψαρέψουν» θύματαΙδιαίτερα διαδεδομένες είναι το τελευταίο διάστημα οι ηλεκτρονικές απάτες με πρόσχημα κάποια μεταφορική εταιρεία. 

Επιτήδειοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις γιορτές και τις αυξημένες παραγγελίες που υπάρχουν ώστε να παραβιάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η τελευταία απάτη έχει πρόσχημα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ένα mail ιδιαίτερα πειστικό για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφει: «Αύριο το πακέτο σας παραδίδεται στα ΕΛΤΑ. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε τα στοιχεία σας για την αποστολή... και ότι θα σταλούν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Αθήνα αύριο για διανομή σε όλη τη χώρα. Το Κέντρο Διαλογής Αθηνών θα κρατήσει το δέμας σας μέχρι να επιβεβαίωσετε τα στοιχεία σας».

Και στη συνέχεια έχει το κουμπί: «Επαλήθευση παράδοσης».

Μάλιστα το τέλος γράφει πως «λάβετε υπόψη ότι λαμβάνετε μόνο τρεις ημέρες δωρεάν αποθηκευτικούς χώρου πριν πρέπει να πληρώσετε 1,49 ευρώ κάθε επιπλέον ημέρα».Σε άλλο σημείο, η ιστοσελίδα ζητά στοιχεία επικοινωνίας για την επαλήθευση της παράδοσης.