Συνταγή για ψωμί με αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνταγή για ψωμί με αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι.


 Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι από αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι
  • 650-700 ml νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μέλι

Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους της αρεσκείας σας και βρώμη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό διαλύετε το μέλι, το λάδι και τη μαγιά. Όταν διαλυθούν καλά τότε προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, και από πάνω ρίχνετε το αλάτι. 

Δεν πρέπει να ζυμώσετε το ζυμάρι σας, απλά ανακάτεμα κάνετε μέχρι να γίνει μια αρκετά μαλακή ζύμη. 

Τότε προσθέτετε και τους σπόρους προαιρετικά για να ολοκληρωθεί το ζύμωμα.

Μετά το ζύμωμα, σκεπάζετε το ζυμάρι όπως είναι και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Μπορεί να χρειαστεί να το αφήσετε και περισσότερο χρόνο.

Επειδή η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή (όταν θα ολοκληρωθεί το ζύμωμα) καλό είναι να τη βάλετε σε φόρμα, την οποία θα πρέπει να έχετε αλείψει πιο μπροστά, με λίγο λάδι, για να μην κολλήσει στο ψήσιμο. 

Αντί για λάδι μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί. 

Αφού βάλετε τη ζύμη σε φορμάκια σκεπάζετε με μια πετσέτα, και αφήνετε για 30 λεπτά να φουσκώσει και πάλι. 

Αν μείνει και περισσότερο χρόνο καλό της κάνει.



Ψήσιμο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° – 200°C στον αέρα, βάζετε τα φορμάκια στον φούρνο και ψήνετε, για 50-55 λεπτά (για να μπορέσει να ψηθεί στο εσωτερικό).

Για τα υλικά που αναφέρω η φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχουν ύψος 10 εκ., γιατί το υλικό είναι αρκετό.

Η συνταγή είναι από την Δίκαια Γη.
    Καλή επιτυχία!!!